Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs Cholmondeley'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Mrs Cholmondeley' is een prachtige klimplant met grote bloemen die bloeien in de vroege zomer. De bloemen zijn helder roze van kleur en hebben een opvallend uiterlijk. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan goed tegen koude temperaturen. 'Mrs Cholmondeley' gedijt het beste in de zon tot halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor het decoreren van muren, schuttingen of pergola's in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs Cholmondeley' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de herfst en in de winter kaal zal zijn. Het is een klimplant die bloeit in de lente en zomer.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met wat stro of bladeren.

  Ja, Clematis is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, vochtige grond en ondersteuning voor de klimplant. Snoei de plant regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Clematis heeft veel ruimte nodig om zich uit te strekken en te groeien. Zorg voor minimaal 1,5 meter ruimte rondom de plant zodat deze zich vrij kan ontwikkelen. Plaats de Clematis bij voorkeur tegen een klimrek of pergola voor ondersteuning.

  Clematis planten groeien het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In te veel schaduw kan de bloei verminderen en de groei vertragen. Zorg voor minstens 4-6 uur zonlicht per dag voor optimale groei.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Clematis planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn aantrekkelijk voor bestuivers vanwege hun heldere kleuren en geurige bloemen. Clematis kan een goede toevoeging zijn aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Clematis kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in uw tuin, aangezien ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgen ze voor verticaal groen en bieden ze schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus zeker positief voor de biodiversiteit om Clematis in uw tuin te hebben.

  De Clematis bloeit van mei tot en met juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Beits de plant in de vroege lente en geniet van de kleurrijke bloemen tijdens de zomermaanden. Deze tuinplant is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg voor voldoende water en eventueel wat bescherming tegen de heetste middagzon.

  Nee, clematis is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om bij het eten van planten in de tuin altijd zeker te zijn dat ze veilig zijn voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar zijn aangemerkt.

  Tuinplanten zoals klimplanten zoals Clematis kunnen geluidsdempend werken, vooral wanneer ze dicht bij een muur of hek worden geplaatst. De structuur van de plant kan geluidsgolven absorberen en zorgen voor een rustigere omgeving in de tuin. Het effect van geluidsdemping hangt af van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant.

 • Deze Clematis moet in het voorjaar na de bloei licht gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Snoei daarnaast de zijtakken tot ongeveer 2 tot 3 knoppen boven de hoofdtak.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om rotting te voorkomen.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs Cholmondeley' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel speciale potgrond voor klimplanten voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs Cholmondeley' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende steun heeft om te kunnen klimmen. Ook is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt.

  In de winter heeft de Clematis bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de wortels te mulchen en de plant af te dekken met een laag stro of bladeren. Het is ook belangrijk om de plant weg te houden van harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale clematismeststof voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om Clematis in het voorjaar te bemesten met een organische meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte, omdat dit de bloei kan verminderen. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch in het voorjaar rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt te liggen.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs Cholmondeley' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,5 en 7. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten. Daarnaast kunt u de plant regelmatig controleren op ziektes en plagen en indien nodig behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Clematis 'Mrs Cholmondeley' is een prachtige klimplant met grote bloemen die bloeien in de vroege zomer. De bloemen zijn helder roze van kleur en hebben een opvallend uiterlijk. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan goed tegen koude temperaturen. 'Mrs Cholmondeley' gedijt het beste in de zon tot halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor het decoreren van muren, schuttingen of pergola's in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.