Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Multi Blue'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Multi Blue' is een prachtige klimplant met grote bloemen in verschillende tinten blauw en paars. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een snelle groeier die goed te gebruiken is als afscheiding of om een muur of pergola te bekleden. Regelmatig snoeien na de bloei stimuleert de bloemproductie en houdt de plant gezond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Multi Blue' is niet groenblijvend. Het is een klimplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de prachtige bloemen die in het voorjaar bloeien.

  Deze Clematis plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Tuinplanten zoals deze hebben extra zorg nodig om de winter te overleven.

  Ja, de Clematis 'Multi Blue' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en een goede ondersteuning om optimaal te kunnen groeien. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de bloei te verbeteren.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een plek waar de plant zich kan verspreiden en voldoende zonlicht krijgt. Houd rekening met een plantafstand van ongeveer 40-60 cm.

  Ja, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Multi Blue' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Een te donkere plek kan de groei en bloei belemmeren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis heeft wekelijks ongeveer 1 keer water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Houd de plant goed in de gaten tijdens warme en droge periodes.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten.

  Ja, Clematis trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren. Clematis draagt zo bij aan de diversiteit en gezondheid van de natuurlijke omgeving.

  De Clematis bloeit in de maanden mei tot en met juni en kan bloeien van vier tot zes weken lang. Het is een echte eyecatcher in de tuin tijdens het voorjaar.

  Ja, Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon, maar ze hebben ook graag wat schaduw op hun wortels. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt tijdens warme dagen om uitdroging te voorkomen. Clematis planten houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bloemen, bladeren of andere delen van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Clematis planten hebben geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het zijn voornamelijk klimplanten die bloemen produceren en zorgen voor een decoratieve uitstraling in de tuin. De planten kunnen wel voor een natuurlijke barrière zorgen en geluid enigszins verzachten.

 • Clematis uit de Early Large-flowered Groep kunnen het beste in het voorjaar worden gesnoeid. Verwijder dode of beschadigde takken en knip overgebleven takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Geef de plant bij voorkeur water bij de wortels om schimmelziektes te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik bij het planten van deze tuinplant potgrond voor een goede start. Potgrond zorgt voor voldoende voedingsstoffen en een goede drainering voor de plant. Kies bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende humusrijk is en een neutrale tot lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Een klimhulp of rekje kan helpen om de plant te ondersteunen tijdens het groeien.

  In de winter is het aan te raden om de basis van de plant te mulchen met compost of bladeren voor extra bescherming tegen vorst. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een laag mulch of stro. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voldoende ruimte om te groeien en zorg voor goede ondersteuning. Snoei de plant aan het einde van de winter om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben in het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest tuinplanten bij voorkeur in het voorjaar en het najaar voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulchen geeft ook extra voedingsstoffen aan de plant en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch.

  Deze planten groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Voeg organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te verlagen indien nodig. Test de pH-waarde van de bodem regelmatig en pas zo nodig de bodem aan.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig inspecteren op luizen, spint of rupsen en deze handmatig verwijderen kan helpen. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en te zorgen voor een gezonde groei, zodat deze weerstand biedt tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Clematis 'Multi Blue' is een prachtige klimplant met grote bloemen in verschillende tinten blauw en paars. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een snelle groeier die goed te gebruiken is als afscheiding of om een muur of pergola te bekleden. Regelmatig snoeien na de bloei stimuleert de bloemproductie en houdt de plant gezond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.