Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Niobe' is een prachtige klimplant met grote dieprode bloemen en een donkerbruine meeldraad in het midden. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en andere bestuivers aan. Deze plant kan goed groeien tegen een schutting, pergola of muur en heeft ondersteuning nodig om omhoog te klimmen. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei van de 'Niobe'. Het is een mooie aanvulling voor elke tuin en voegt kleur en verticaal interesse toe.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter blad verliest. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Clematis heeft winterbescherming nodig om de kou te overleven.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' heeft minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte rondom nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dus zorg voor voldoende afstand tot andere planten. Zorg ook voor voldoende steun, zoals een klimrek of pergola, omdat Clematis een klimplant is.

  Clematis groeit het beste in volle zon tot halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien. In de schaduw bloeit de plant mogelijk minder rijk en kunnen de bloemen kleiner zijn. Zorg voor voldoende vochtige grond en voeding voor een gezonde groei.

  Clematis 'Niobe' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, Clematis 'Niobe' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt deze insecten aan door zijn nectarrijke bloemen. Clematis is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivende insecten.

  Ja, Clematis draagt bij aan biodiversiteit doordat het insecten aantrekt met zijn nectar en pollen. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus zeker goed voor biodiversiteit in de tuin.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan tot wel 4-6 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze tuinplant staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke bloemen.

  Ja, de Clematis plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft tijdens zonnige periodes. Het is aan te raden om de plant te voorzien van schaduw tijdens de heetste uren van de dag.

  Nee, Clematis is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot vergiftiging bij mens en dier. Het is daarom belangrijk om de plant niet inwendig te gebruiken.

  Ja, Clematis planten hebben de potentie om een ​​beetje geluid te dempen door hun dikke bladeren en stelen. Echter, ze zijn niet de meest effectieve geluidsdempende planten. Voor maximale geluidsdemping zijn dichtbegroeide haagplanten geschikter.

 • Snoei Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' in het voorjaar tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Verwijder dode en beschadigde takken en knip zwakke scheuten weg. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid in de plant.

  Geef regelmatig water aan de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad voor optimale groei en bloei. Let op dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Het is aan te raden om jaarlijks te bemesten met organische meststoffen voor gezonde plantengroei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te zure of te compacte bodem.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een beschutte plek uit de wind. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Om Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' te beschermen in de winter, kun je de plant beschermen met een dikke laag mulch of bladeren. Je kunt ook een laag stro of vliesdoek over de plant leggen voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en vorst.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het vroege voorjaar. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond en geef regelmatig meststoffen tijdens het groeiseizoen. Ondersteun de plant met een klimhulp zodat deze goed kan groeien.

  Clematis heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en breng deze aan in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is voor een goede opname van voedingsstoffen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar vermijd om de stelen te bedekken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Niobe' is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Ook kunt u regelmatig de planten controleren op ongedierte en indien nodig deze handmatig verwijderen. Daarnaast kunt u preventief te werk gaan door de planten gezond en vitaal te houden door voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Niobe' is een prachtige klimplant met grote dieprode bloemen en een donkerbruine meeldraad in het midden. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en andere bestuivers aan. Deze plant kan goed groeien tegen een schutting, pergola of muur en heeft ondersteuning nodig om omhoog te klimmen. Zorg voor een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei van de 'Niobe'. Het is een mooie aanvulling voor elke tuin en voegt kleur en verticaal interesse toe.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.