Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Perle d'Azur'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Perle d'Azur' is een prachtige klimplant met grote, lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien in de zomermaanden. Deze Clematissoort wordt vaak gebruikt om muren, schuttingen of pergola's te bedekken en creëert een sfeervolle uitstraling in de tuin. 'Perle d'Azur' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de gezondheid en bloei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis 'Perle d'Azur' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw zal uitlopen in het voorjaar.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Perle d'Azur' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan in de winter in de grond blijven staan.

  Ja, Clematis is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te zorgen voor een goede ondersteuning bij het klimmen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Clematis hebben ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor minimaal 50 cm tot 1 meter ruimte rondom de plant, afhankelijk van de soort. De plant heeft ruimte nodig om te klimmen en te bloeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis plant heeft een gemiddelde behoefte aan water en moet ongeveer 1-2 keer per week bewaterd worden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om tussen de gietbeurten op te drogen.

  Ja, Clematis planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen een waardevolle voedselbron zijn voor deze insecten in de tuin. Let op dat niet alle Clematis variëteiten even aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen.

  Ja, Clematis kunnen een goede aanvulling zijn voor biodiversiteit in de tuin, omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook schuilplaatsen voor kleine dieren en kunnen helpen bij het stimuleren van de diversiteit van planten in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten aan te planten om biodiversiteit te bevorderen.

  Deze Clematis bloeit in de maanden juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, Clematis 'Perle d'Azur' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de wortels koel blijven door bijvoorbeeld de voet van de plant te bedekken met mulch. Zorg daarnaast voor voldoende vochtige grond om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt daarom afgeraden om deze planten in te nemen.

  Nee, Clematis 'Perle d'Azur' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratief gebruik in de tuin en heeft geen specifieke geluidsisolerende kenmerken.

 • Snoei Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Perle d'Azur' in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en dun uit om licht en lucht door de plant te laten stromen. Onderhoudssnoei kan ook in de zomer worden uitgevoerd na de eerste bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant met natte voeten staat.

  Voor deze plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur is met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Gebruik geen gewone tuingrond, maar kies speciale potgrond voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die vocht vasthoudt. Zorg voor een pH-balans tussen neutraal en licht alkalisch. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschutting heeft tegen harde wind en koude temperaturen. Een beschutte plek tegen een muur of hek is ideaal voor deze plant.

  Om uw clematis te beschermen in de winter, kunt u mulch aanbrengen rond de basis van de plant om de wortels te beschermen. Daarnaast kunt u de plant bedekken met een lichte doek of tuinvlies om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals de Clematis hebben regelmatige bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik tijdens het groeiseizoen een algemene meststof voor bloeiende planten. Vermijd te veel stikstof, dit kan de bloei verminderen.

  Mulch clematis in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik een laag van ongeveer 5-7 cm rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond en stressvrij te houden.

  Clematis heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op luizen en slakken en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of neemolie om ongedierte te verwijderen zonder schade aan de plant toe te brengen. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende luchtcirculatie om de plant weerbaarder te maken tegen ziekten en plagen.

 • Omschrijving

  Clematis 'Perle d'Azur' is een prachtige klimplant met grote, lichtblauwe bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien in de zomermaanden. Deze Clematissoort wordt vaak gebruikt om muren, schuttingen of pergola's te bedekken en creëert een sfeervolle uitstraling in de tuin. 'Perle d'Azur' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de gezondheid en bloei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.