Clematis (Early Large-flowered Grp) 'The President'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'The President' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen in een diepblauwe kleur. De bloemen bloeien in de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis soort wordt vaak gebruikt om muren, schuttingen of pergola's te bedekken en zorgt voor een kleurrijke uitstraling in de tuin. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden. Clematis 'The President' is gemakkelijk te onderhouden en kan jaarlijks gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

  • Specialisten
  • Verzorgingstips
  • Omschrijving
  • Nee, Clematis 'The President' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende klimplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn prachtige bloemen.

    Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

    Ja, de Clematis is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Ook is het belangrijk om de plant te ondersteunen met een klimrek of bamboestokken.

    Clematis 'The President' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende verticale ondersteuning krijgt, zoals een hek of een pergola. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

    Clematis groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

    Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme, droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant 1-2 keer per week water. Let op dat de plant niet in water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

    Ja, Clematis planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen een waardevolle voedselbron zijn voor deze bestuivers in uw tuin. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die de biodiversiteit wil bevorderen.

    Ja, Clematis planten kunnen zeker goed zijn voor biodiversiteit, omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook nestplekken voor vogels en schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een divers en gezond ecosysteem.

    Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juni en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken.

    Ja, Clematis houdt van zonlicht maar heeft wel wat schaduw nodig om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme hitte en direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Als de plant te lang in de volle zon staat, kunnen de bladeren verbranden.

    Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'The President' is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van de plant te eten. Het is het beste om de plant enkel te bewonderen in de tuin.

    Ja, Clematis planten kunnen geluid dempen vanwege hun dichte en weelderige groei. Door hun bladeren en bloemen kunnen ze geluidsgolven absorberen en helpen om geluid te verminderen. Planten in het algemeen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en kunnen helpen om geluidshinder te verminderen.

  • Het snoeien van deze plant gebeurt in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei de plant terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Dit helpt de plant om gezond te blijven en de bloei te bevorderen.

    Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant constant in natte grond staat.

    Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Gebruik bij voorkeur een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten.

    De "Clematis (Early Large-flowered Grp) 'The President'" gedijt het beste in goed doorlatende en vochthoudende grond. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor voldoende mulch voor behoud van vocht en voedingsstoffen.

    Deze Clematis soort gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Op een beschutte plek zal de plant optimaal groeien en bloeien.

    Om Clematis te beschermen in de winter kun je de plant afdekken met stro, bladeren of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels bevriezen, dus mulch rond de basis van de plant kan ook helpen.

    Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder oude bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant een stevige ondersteuning om te voorkomen dat de stelen omvallen.

    Geef de plant in het voorjaar organische meststof voor bloeiende planten. Herhaal dit in de zomer voor een goede groei en bloei. Gebruik geen meststoffen met een hoog stikstofgehalte om te voorkomen dat de plant te veel blad produceert.

    Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, schors of bladeren. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

    De Clematis plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel aanpassingen te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het toevoegen van compost of mest kan helpen bij het handhaven van de juiste pH-waarde.

    Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op insecten en schimmels. Het is ook aan te raden om de planten af en toe te sproeien met een milieuvriendelijke insecticide om eventuele plagen te voorkomen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten en water te geven om ze gezond en sterk te houden.

  • Omschrijving

    Clematis 'The President' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen in een diepblauwe kleur. De bloemen bloeien in de vroege zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis soort wordt vaak gebruikt om muren, schuttingen of pergola's te bedekken en zorgt voor een kleurrijke uitstraling in de tuin. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden. Clematis 'The President' is gemakkelijk te onderhouden en kan jaarlijks gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

  • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
  • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
  • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.