Clerodendrum bungei

Clerodendrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clerodendrum bungei, også kendt som den lyserøde herligheds træ, er en smuk plante med store, runde blade og klynger af duftende lyserøde blomster. Denne plante kan blive op til 2 meter høj og har en busket vækst. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Clerodendrum bungei trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Det er en nem plante at vedligeholde, der tilføjer et strejf af farve og duft til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af dets konstante grønne udseende.

  Clerodendrum bungei er vinterhård op til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under frysepunktet. Det er bedst at overvintre planten frostfrit.

  Ja, Clerodendrum bungei er let at passe, denne plante kræver ikke meget pleje og kan trives godt i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskytte den mod frost om vinteren.

  De Clerodendrum bungei plante har brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle rødderne ordentligt og optimere plantens vækst. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig frit og vokse.

  Clerodendrum bungei trives bedst i halvskygge til fuld sol. Det kan godt tåle lidt skygge, men vil vokse bedst i et solrigt miljø. Generelt set vil mere sollys resultere i en sundere vækst og blomstring.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Vær opmærksom på, at planten ikke står for vådt for at undgå rodrot.

  Ja, Clerodendrum bungei tiltrækker sommerfugle og bier. Planten tiltrækker disse insekter på grund af duften og nektaren, de producerer. Dette hjælper med bestøvningen af andre planter i haven.

  Ja, Clerodendrum bungei er godt for biodiversiteten, fordi det tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster og nektar. Det giver også ly og mad til små dyr i haven. At tilføje denne plante kan øge mangfoldigheden og balancen i haven.

  Det blomstrer fra juli til september, og blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, denne plante trives godt i direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varmt vejr. Derudover kræver planten lidt vedligeholdelse og er et smukt bidrag til haven.

  Nej, Clerodendrum bungei er ikke spiseligt. Det er vigtigt at vide, at nogle planter kan være giftige at indtage. Derfor frarådes det at spise disse planter.

  Ja, Stueplanter har generelt lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og grene, der absorberer lydbølger. Det er muligt, at planten bidrager til at reducere støjgener i omgivelserne.

 • Det er vigtigt at beskære planten let efter blomstring for at bevare formen og størrelsen på busken. Fjern døde eller syge grene og klip eventuelle skud væk for at holde planten sund. Beskær helst om foråret eller efter blomstringen om efteråret.

  De Clerodendrum bungei har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand for at undgå rodæd.

  En blanding af universal pottemuld og ekstra organisk materiale såsom kompost er ideel til denne plante. Sørg for, at pottemulden er veldrænet, og rødderne får tilstrækkeligt med ilt. Det er vigtigt at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  De Clerodendrum bungei trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for alkalisk, og at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilføj organisk materiale til jorden for optimal vækst af planten.

  De Clerodendrum bungei trives bedst på en solrig til delvist skyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og forbliver let fugtig. Denne plante kan både plantes direkte i jorden og i krukker på terrassen.

  Planten har brug for vinterbeskyttelse mod frost, især i koldere klimaer. Det anbefales at dække planten til med fx fleece eller blade for at undgå frostskader. Sørg for, at rødderne er godt beskyttet mod ekstreme temperaturer.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og placer planten et solrigt til halvskyggefuldt sted. Beskær planten årligt om foråret for at bevare formen og stimulere blomstringen.

  Haveplanter har brug for moderat gødning, overgødning kan forårsage skade. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Giv planterne gødning om foråret og eventuelt igen om sommeren for god vækst og blomstring.

  Mulching med organisk materiale som blade eller kompost kan hjælpe med at bevare fugt i jorden og reducere ukrudtsvækst. Mulchlaget beskytter rødderne mod temperaturændringer og fodrer jorden, når det nedbrydes. Sørg for ikke at placere mulchen direkte mod plantens stamme for at forhindre råd.

  De Haveplanter, som planten tilhører, vokser bedst i en jord med en sur til neutral pH mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god surhedsgrad sikrer optimal optagelse af næringsstoffer og sund vækst af planten.

  Planten er modtagelige for bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe skadedyr kan regelmæssig sprøjtning med vand og sæbe eller neemolie være til hjælp. Brugen af rovmider kan også være effektiv i bekæmpelsen af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Clerodendrum bungei, også kendt som den lyserøde herligheds træ, er en smuk plante med store, runde blade og klynger af duftende lyserøde blomster. Denne plante kan blive op til 2 meter høj og har en busket vækst. Blomsterne blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Clerodendrum bungei trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Det er en nem plante at vedligeholde, der tilføjer et strejf af farve og duft til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.