Coprosma repens

Coprosma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coprosma repens, også kendt som spejlblad, er en stedsegrøn busk med glinsende, ovale blade. Bladene varierer i farve fra grøn til rødbrun, afhængigt af sorten. Denne plante producerer små, upåfaldende blomster efterfulgt af dekorative bær i forskellige farver, såsom rød, orange eller lilla. Coprosma repens er en alsidig plante, der kan trives både i fuld sol og i halvskygge. Det er en attraktiv og nem at vedligeholde plante, der tilføjer et strejf af farve og tekstur til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året rundt.

  Coprosma repens er moderat vinterhårdfør og kan tolerere temperaturer ned til -5°C. Det anbefales at beskytte planten mod stærk frost. Det er bedst at bringe planten indendørs om vinteren eller give den beskyttelse som f.eks. et fiberdug.

  Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand fra tid til anden og lejlighedsvis beskæring, men ellers kræver den ikke særlig speciel pleje. Det er en stærk og modstandsdygtig plante.

  Coprosma repens har brug for ca. 1 til 2 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag højde for plantens højde og bredde, når du planter den i haven.

  De Coprosma repens trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det kan også vokse i skyggen, men væksten kan være langsommere, og planten kan blive mindre farverig. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Coprosma repens planten skal vandes regelmæssigt, men sparsomt, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden tørrer mellem hver vanding for at undgå rådne rødder. Vanding om morgenen eller om aftenen er bedst.

  Ja, Coprosma repens er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de små blomster og nektar, de producerer. Det er derfor et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Derudover giver den ly til små dyr og hjælper med at reducere jorderosion.

  Denne plante blomstrer fra marts til maj, og blomstringsperioden varer cirka to til tre uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Planten kan også vokse i delvis skygge, men vil muligvis være mindre farverig i så fald.

  Nej, planten er ikke spiselig for mennesker. Den bruges primært som dekorativ haveplante. At indtage planten kan føre til mave- og tarmsproblemer.

  Ja, Coprosma repens planten har tætte blade, der kan dæmpe lyd. Derudover kan planten også hjælpe med at reducere støjgener i haven eller indendørs. Placering af flere planter kan forstærke den lyddæmpende effekt.

 • Det anbefales at beskære Coprosma repens om foråret for at bevare plantens form og størrelse. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær eventuelt for lange skud. Sørg for at bruge skarpt værktøj for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv mindre vand om vinteren, men lad ikke jorden tørre helt ud.

  Coprosma repens har brug for godt dræningsjord. Vælg en pottejord, der er egnet til haveplanter, og sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Bland eventuelt lidt sand i pottejorden for at forbedre dræningen.

  Planten trives bedst i godt drænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er næringsrig og har en neutral pH-værdi. Undgå tunge og kompakte jordtyper.

  Coprosma repens trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og beskyt planten mod stærk vind og frost. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Beskyt planten mod frost ved at placere dem på et beskyttet sted i vinterperioden. Brug eventuelt også en beskyttelsespose eller muld for at beskytte rødderne. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd om vinteren for at undgå rodrot.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord. Sørg for, at planten regelmæssigt får vand, og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Gød planten om foråret for optimal vækst.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en langsomt virkende gødning eller organisk gødning for at give planterne næring i løbet af vækstsæsonen. Overgødskning bør undgås for at forhindre skader på rødderne.

  Mulch hjælper med at bevare fugt, undertrykker ukrudt og tilføjer organisk materiale til jorden. Brug organisk materiale som blade, bark eller kompost som mulch. Pas på, at mulchen ikke lægges for tæt på plantens stam for at undgå rodædning.

  Den ideelle surhedsgrad for jorden til Coprosma repens er let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. Sørg for, at jorden er godt drænet, og undgå for sur eller for basisk jord. Regelmæssig testning af jorden og justering af pH-værdien kan fremme plantens sundhed og vækst.

  Coprosmas kan være følsomme over for bladlus og spindemider. For at bekæmpe skadedyr kan regelmæssig besprøjtning med en miljøvenlig sæbeopløsning hjælpe. Det er også godt at regelmæssigt inspicere planten for eventuelle tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Coprosma repens, også kendt som spejlblad, er en stedsegrøn busk med glinsende, ovale blade. Bladene varierer i farve fra grøn til rødbrun, afhængigt af sorten. Denne plante producerer små, upåfaldende blomster efterfulgt af dekorative bær i forskellige farver, såsom rød, orange eller lilla. Coprosma repens er en alsidig plante, der kan trives både i fuld sol og i halvskygge. Det er en attraktiv og nem at vedligeholde plante, der tilføjer et strejf af farve og tekstur til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.