Cornus alba 'Gouchaultii'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus alba 'Gouchaultii' is een opvallende sierstruik met mooie bontgekleurde bladeren. De bladeren zijn groen met een opvallende crèmekleurige rand, die in de herfst verkleuren naar rood. In de lente bloeit de plant met onopvallende witte bloemen, gevolgd door blauwe bessen in de zomer. De plant groeit het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Cornus alba 'Gouchaultii' is een populaire tuinstruik vanwege zijn kleurrijke bladeren en winterhardheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Cornus alba 'Gouchaultii' is niet groenblijvend, deze verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die vooral bekend staat om zijn opvallende rode takken in de winter. Deze struik is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral vanwege zijn winterse interesse.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te mulchen en te beschermen met een jute zak of vliesdoek.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm in toom te houden. Verder heeft de plant voornamelijk behoefte aan voldoende water en een goede drainage.

  Cornus alba 'Gouchaultii' heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en struiken, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke groeibreedte en hoogte van de struik.

  De Cornus alba 'Gouchaultii' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en kan de kleur van de bladeren minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant Cornus alba 'Gouchaultii' is vlinder- en bijenlokkend. Het is een aantrekkelijke plant voor deze insecten vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Cornus alba 'Gouchaultii' is goed voor biodiversiteit, omdat hij bloemen en bessen produceert die bijen, vlinders en vogels aantrekken. Daarnaast biedt hij beschutting voor kleine dieren en insecten. Het aanplanten van deze plant kan de biodiversiteit in uw tuin verhogen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige locaties. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als sierplant in de tuin vanwege zijn opvallende wit-gele bladeren en rode takken. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluidsdempend te zijn vanwege de dichte structuren van bladeren en takken. Hierdoor kan het geluid absorberen en verminderen in de omgeving. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de struik indien nodig uit om luchtcirculatie te bevorderen. Over het algemeen tolereert de plant snoei goed.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De Tuinplant Cornus alba 'Gouchaultii' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. Een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een bodem met een goede kwaliteit om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant is winterhard en heeft over het algemeen geen specifieke winterbescherming nodig. Het is aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Voeg wat meststof toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Cornus alba 'Gouchaultii' hebben baat bij bemesting in het voorjaar met een evenwichtige meststof. Extra bemesting kan worden gegeven in de zomer als de plant er wat zwak uitziet. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulchen is belangrijk voor de bescherming van de wortels en het vochtbehoud van de plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch een paar centimeter van de stam vrij om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van ongeveer 6.0 tot 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de plant optimaal te laten groeien.

  Voor deze plant zijn er geen specifieke problemen met ongedierte bekend. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele bladluizen, spint of rupsen. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ingezet worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  Cornus alba 'Gouchaultii' is een opvallende sierstruik met mooie bontgekleurde bladeren. De bladeren zijn groen met een opvallende crèmekleurige rand, die in de herfst verkleuren naar rood. In de lente bloeit de plant met onopvallende witte bloemen, gevolgd door blauwe bessen in de zomer. De plant groeit het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Cornus alba 'Gouchaultii' is een populaire tuinstruik vanwege zijn kleurrijke bladeren en winterhardheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.