Cornus canadensis

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus canadensis, også kendt som canadisk kornel, er en lavtvoksende plante, der naturligt forekommer i skove og skovrige områder. Planten har små hvide blomster, der ligner stjerner, og efterfølges af røde bær om sommeren. Bladene på Cornus canadensis er ovale til hjerteformede og har smukke røde nuancer om efteråret. Det er en dekorativ plante, der er velegnet til skyggefulde haver og skovbund. Cornus canadensis bruges ofte som jorddække på grund af dens kravlende vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cornus canadensis er en stedsegrøn plante, der forbliver grøn året rundt. Det er et populært valg til haver på grund af det vedvarende grønne udseende. Busken beholder sine blade, selv om vinteren.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -25 grader Celsius. Den tåler derfor godt kolde temperaturer og har ikke brug for ekstra beskyttelse om vinteren. Denne egenskab gør den ideel til haveplanter.

  Cornus canadensis er meget let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Denne plante trives godt i fugtige og skyggefulde miljøer. Det er en vinterhårdfør og langlevende haveplante.

  Cornus canadensis trives bedst, når den har tilstrækkelig plads til at sprede sig med underjordiske skud. Et areal på cirka 50-100 cm bredde er ideelt for denne bunddækkeplante. Sørg for, at der ikke er andre planter i nærheden, der kan blive presset ud af rødderne.

  Ja, Cornus canadensis trives godt i skyggen. Denne plante trives godt i fugtige og skyggefulde forhold, og kan endda vokse under træer og buske. Det er en ideel jorddækkeplante til skyggefulde haver.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Vand planten, når det øverste lag af jorden føles tørt. Det er vigtigt for en god vækst. Overvanding kan dog føre til rådne rødder, så sørg for en god dræning af jorden.

  Ja, denne plante lokker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er et attraktivt valg for haveejere, der leder efter planter, der tiltrækker disse nyttige bestøvere.

  Ja, planten er god for biodiversiteten, fordi den har blomster, der tiltrækker insekter, og frugter, der fodrer fugle. Derudover giver den ly til små dyr og bidrager til mangfoldigheden af plantearter i haven.

  Denne plant blomstrer i maj og juni måneder. Blomstringen varer cirka to til tre uger. Det er små hvide blomster, der vokser i tætte klynger.

  Nej, denne plante tåler ikke godt fuld sol og foretrækker derimod et sted i skyggen eller halvskyggen. For meget sollys kan forårsage skade på bladene og blomsterne. Det er vigtigt at placere planten et passende sted for at forblive sund.

  Ja, planten er spiselig. Frugten bruges ofte i retter og har en let sød smag. Det bruges også nogle gange til at lave syltetøj eller saft.

  Ja, bladene og stænglerne på denne plante har lyddæmpende egenskaber. På grund af den tætte beplantning kan lyd blive absorberet og dæmpet, hvilket kan reducere støjniveauet i omgivelserne. Denne plante er derfor velegnet til brug som støjvold eller som en naturlig buffer mod omgivende lyde.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Vær forsigtig med at beskære for meget, da dette kan hæmme blomstringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for at jorden altid er let fugtig. Undgå dog, at rødderne konstant står i vand.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at vælge en fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er humusrig og har en pH-værdi, der er passende for plantesorten. Tilsæt om nødvendigt organisk materiale for at holde pottemulden frugtbar.

  Planten trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en lav surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Sørg for en god jordstruktur og undgå alt for våd eller for tør jord.

  Cornus canadensis trives bedst på en fugtig og humusrig jord. Denne plante trives godt i halvskygge til skyggefulde områder i haven. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  For at komme godt igennem vinteren, anbefales det at dække jorden omkring planten med et lag muld. Dette beskytter rødderne mod frost. Du kan også placere en beskyttende dækning over planten, såsom jute eller netting.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fugtig, humusrig jord. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Denne plante kræver ikke speciel gødning, men et lag muld kan hjælpe med at holde på fugtigheden.

  Haveplanter som disse har brug for moderat ernæring. En organisk gødning om foråret og regelmæssig tilføjelse af kompost i vækstsæsonen kan hjælpe med vækst og blomstring. Overgødning kan føre til for meget vækst og reduceret blomstring.

  Det anbefales at lægge organisk muld såsom blade eller træflis rundt om planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Muld kan også hjælpe med at regulere jordens temperatur og tilføje næring til jorden. Vær sikker på, at muldlaget ikke er for tykt, og at det ikke ligger direkte mod plantens stængler for at undgå kvælning.

  Haveplanter som Cornus canadensis foretrækker sure jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå rodskader. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordens surhedsgrad.

  Sørg for at kontrollere planten regelmæssigt for insekter og skadedyr. Brug om nødvendigt naturlige bekæmpelsesmidler som sæbevand eller neemolie. Fjern angrebne blade eller dele af planten for at forhindre spredning.

 • Beskrivelse

  Cornus canadensis, også kendt som canadisk kornel, er en lavtvoksende plante, der naturligt forekommer i skove og skovrige områder. Planten har små hvide blomster, der ligner stjerner, og efterfølges af røde bær om sommeren. Bladene på Cornus canadensis er ovale til hjerteformede og har smukke røde nuancer om efteråret. Det er en dekorativ plante, der er velegnet til skyggefulde haver og skovbund. Cornus canadensis bruges ofte som jorddække på grund af dens kravlende vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.