Cornus florida

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cornus florida, ook wel bekend als de Amerikaanse kornoelje, is een populaire sierheester die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze plant staat bekend om zijn opvallende bloemen in de lente, die variëren van wit tot roze. De bladeren zijn groen van kleur en verkleuren in de herfst naar rood of paars. De Cornus florida gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is een langzaam groeiende plant die jaarlijks gesnoeid kan worden om de vorm en grootte te reguleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de herfst.

  Cornus florida is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst, vooral in de eerste jaren na het planten. Het is raadzaam om de plant in de winter af te dekken met een laag mulch of bladeren.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Het gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

  Cornus florida heeft gemiddeld een ruimte nodig van 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet gehinderd wordt door andere planten of obstakels. Het is aan te raden om de plant in een ruime en goed doorlatende grond te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduwrijke plekken. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Het toevoegen van organisch materiaal aan de grond kan de groei en bloei bevorderen.

  Je hebt ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten een beetje opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor een tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt vogels en insecten aan door de bloemen en bessen die het produceert. Het biedt schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

  Cornus florida bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de Cornus florida kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Planten die goed tegen de volle zon kunnen hebben over het algemeen stevige, donkergroene bladeren om zichzelf te beschermen tegen de felle zonnestralen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het wordt niet aangeraden om de bessen te consumeren. Het is beter om de plant en zijn vruchten te vermijden voor consumptie.

  Ja, de "Cornus florida" heeft bladeren en takken die geluid absorberen en daarmee een geluidsdempend effect kunnen hebben in de omgeving waar de plant groeit.

 • Om de vorm te behouden, snoei Cornus in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Knip de takken tot vlak boven een knoop of zijtak.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Cornus florida doet het goed in losse, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor zuurminnende planten.

  Cornus florida gedijt het best in goed doorlatende, vochthoudende en voedzame bodem. De bodem dient neutraal tot zuur te zijn en mag niet te zout zijn. Een bodem met een goede kwaliteit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Cornus florida (bloedende hondshout) groeit het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met mulch of een beschermhoes. Het is ook aan te raden om de plant tijdens vorstperioden niet te snoeien.

  Cornus florida heeft regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Snoei dode takken in het voorjaar en bemest met organische meststoffen voor een gezonde groei. Bescherm in de winter tegen vorst door af te dekken met bladeren of mulch.

  Voor tuinplanten zoals Cornus florida is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei en bloei te stimuleren. Te veel mest kan leiden tot een overmatige groei van bladeren en minder bloemen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch zoals boomschors of compost. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Het is belangrijk om een mulchlaag van ongeveer 5-10 centimeter dik aan te brengen.

  De plant vereist een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische mulch of speciale meststoffen voor zuurminnende planten.

  Er zijn verschillende strategieën die kunnen worden toegepast om ongedierte op tuinplanten tegen te gaan, zoals het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van plaaginsecten en het gebruik van natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven, voldoende te bemesten en de juiste standplaats te kiezen. Als er toch ongedierte wordt aangetroffen, kan het handmatig verwijderen van de beestjes of beschadigde bladeren een effectieve methode zijn.

 • Omschrijving

  De Cornus florida, ook wel bekend als de Amerikaanse kornoelje, is een populaire sierheester die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze plant staat bekend om zijn opvallende bloemen in de lente, die variëren van wit tot roze. De bladeren zijn groen van kleur en verkleuren in de herfst naar rood of paars. De Cornus florida gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is een langzaam groeiende plant die jaarlijks gesnoeid kan worden om de vorm en grootte te reguleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.