Cornus florida 'Rainbow'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus florida 'Rainbow' is een sierlijke boom met opvallende bladeren die in de lente en zomer veranderen van groen naar geel en rood en uiteindelijk naar paars. In het voorjaar produceert deze boom kleine witte bloemen die zich ontwikkelen tot rode bessen in de herfst. De bladeren van de Cornus florida 'Rainbow' hebben een opvallende witte rand, wat zorgt voor een kleurrijk en levendig uiterlijk. Deze variëteit van de Amerikaanse kornoelje wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn prachtige bladeren en kleurrijke vruchten. Deze boom groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en kan tot ongeveer 5 meter hoog worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Cornus florida 'Rainbow' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius.

  Ja, de Cornus florida 'Rainbow' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien voor een gezonde groei.

  Voor de Cornus florida 'Rainbow' heeft u minimaal 2 tot 3 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende zonlicht te ontvangen. Het is belangrijk dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Ja, Tuinplanten die goed groeien in de schaduw zijn bijvoorbeeld varens en hosta's. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede bodemkwaliteit om een gezonde groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Cornus florida 'Rainbow' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die de plant produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Cornus florida 'Rainbow' is goed voor biodiversiteit vanwege zijn nectarrijke bloemen die insecten aantrekken. De plant kan bijdragen aan de voedselvoorziening en leefomgeving voor diverse dieren. Door zijn aanwezigheid kan de biodiversiteit in de tuin worden verhoogd.

  De Cornus florida 'Rainbow' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Cornus florida 'Rainbow' kan goed tegen de volle zon. Tuinplanten die veel zonlicht krijgen groeien vaak beter en kunnen hun kleuren beter laten zien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Cornus florida 'Rainbow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met bloemen en bladeren, maar niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk in de tuin.

  Ja, de Cornus florida 'Rainbow' plant heeft geluidsdempende eigenschappen. Het bladoppervlak en de structuur van de plant helpen bij het absorberen van geluidstrillingen, waardoor het geluid wordt verminderd. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor tuinen en buitenruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.

 • Cornus florida 'Rainbow' kan in het late voorjaar worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug tot een zijtak. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Vermijd dat de wortels van de plant langdurig in water staan.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Deze potgrond kan het beste bestaan uit een mengsel van compost, zand en tuinturf. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Cornus florida 'Rainbow' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De bodem dient bij voorkeur voedselrijk en licht zuur te zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op voldoende vochtigheid en voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De Cornus florida 'Rainbow' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook gedeeltelijk in de schaduw staan. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Deze plant is geschikt voor in de tuin als sierplant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een luchtige doek of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De Cornus florida 'Rainbow' heeft weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Om de groei te stimuleren, kunt u in het voorjaar organische meststoffen aanbrengen. Snoei indien nodig in het late voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals Cornus florida 'Rainbow' hebben voornamelijk behoefte aan organische bemesting in het voorjaar om de groei te stimuleren. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot voedingsstoffen overschot, wat schadelijk kan zijn voor de plant.

  Tuinplanten zoals deze bloeiende boom profiteren van een laag mulch rond de basis om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Pas op dat de mulch niet tegen de stam van de plant aangeharkt wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten Cornus florida 'Rainbow' gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en optimaal te groeien.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen. Bij een mogelijke besmetting kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of diatomeeënaarde effectief zijn. Het is ook aan te raden om planten op een goede afstand van elkaar te zetten om de verspreiding van plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cornus florida 'Rainbow' is een sierlijke boom met opvallende bladeren die in de lente en zomer veranderen van groen naar geel en rood en uiteindelijk naar paars. In het voorjaar produceert deze boom kleine witte bloemen die zich ontwikkelen tot rode bessen in de herfst. De bladeren van de Cornus florida 'Rainbow' hebben een opvallende witte rand, wat zorgt voor een kleurrijk en levendig uiterlijk. Deze variëteit van de Amerikaanse kornoelje wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn prachtige bladeren en kleurrijke vruchten. Deze boom groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en kan tot ongeveer 5 meter hoog worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.