Cornus kousa 'Gold Star'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa 'Gold Star' is een langzaam groeiende struik met opvallende goudgele bladeren. In het voorjaar produceert hij kleine witte bloemen die verschijnen in schermbloeiwijzen. De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en een zonnige tot halfschaduwrijke positie. Na de bloei ontwikkelen zich eetbare rode vruchten die vogels aantrekken. De bladeren verkleuren in de herfst naar een prachtige mahoniekleur voordat ze uiteindelijk afvallen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cornus kousa 'Gold Star' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de plant goed te laten afharden voor de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Daarnaast heeft de plant ook baat bij een goede bemesting.

  Cornus kousa 'Gold Star' heeft minstens 3 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich goed te kunnen verspreiden. Houd ook rekening met de breedte van de takken bij het planten van deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals Cornus kousa 'Gold Star' gedijen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en kunnen bloemen en bladkleur minder uitbundig zijn. Het is aan te raden om de plant in een zonnige of halfschaduwrijke locatie te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te vaak in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Ja, de Cornus kousa 'Gold Star' trekt vogels aan door de bessen die het produceert. Het biedt schuilmogelijkheden voor kleine dieren. En met zijn bloemen en bladeren draagt het bij aan de diversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme, zonnige periodes. Het blad kan verbranden als de plant te lang in de felle zon staat.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en hebben een zoete smaak. Ze kunnen rauw worden gegeten of verwerkt worden in jams en desserts. Het is belangrijk om enkel de vruchten te consumeren en de rest van de plant te vermijden, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn.

  Ja, de Cornus kousa 'Gold Star' heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte takstructuur en bladeren. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen of bomen.

 • De beste tijd om te snoeien is na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en knip eventueel uitstekende of kruisende takken weg. Snoei niet te rigoureus, want deze plant bloeit op het hout van vorig jaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water bij de wortels om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een potgrondspeciaal voor zuurminnende planten voor een optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een voorkeur voor zure grond. Zorg voor een bodemrijkdom en voeg organisch materiaal toe voor een goede groei en bloei. Voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bereikt worden door de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een langzaam werkende meststof.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks organische meststoffen toe te voegen in het voorjaar. Gebruik een meststof met een evenwichtige formule van stikstof, fosfor en kalium. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de planten in een laag van ongeveer 5-7 centimeter. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost voor een goede mulchlaag.

  Deze plant gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Planten zoals deze kunnen last hebben van bladluizen, spintmijten en rupsen. Deze kunnen bestreden worden met behulp van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, of met geschikte bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en indien nodig maatregelen te nemen.

 • Omschrijving

  Cornus kousa 'Gold Star' is een langzaam groeiende struik met opvallende goudgele bladeren. In het voorjaar produceert hij kleine witte bloemen die verschijnen in schermbloeiwijzen. De plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en een zonnige tot halfschaduwrijke positie. Na de bloei ontwikkelen zich eetbare rode vruchten die vogels aantrekken. De bladeren verkleuren in de herfst naar een prachtige mahoniekleur voordat ze uiteindelijk afvallen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.