Cornus kousa 'Milky Way'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa 'Milky Way' is een compacte sierheester met een ronde groeiwijze. Deze plant heeft ovale, donkergroene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren. In het voorjaar bloeit de 'Milky Way' met kleine, witte bloemen die doen denken aan sterretjes. Na de bloei vormen zich eetbare, roze-rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. Deze Cornus kousa soort staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cornus kousa 'Milky Way' is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe bladeren.

  De plant "Cornus kousa 'Milky Way'" is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude tot zeer koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  De Cornus kousa 'Milky Way' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig, en kan goed groeien in verschillende bodemsoorten. Het snoeien van de plant is beperkt en kan in het voorjaar worden gedaan.

  Cornus kousa heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek in de volle zon tot halfschaduw en plant op minimaal 1,5 meter afstand van andere planten. Houd rekening met een volgroeide hoogte en breedte van ongeveer 4 meter.

  Ja, de Cornus kousa 'Milky Way' groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een plant die goed gedijt in gedeeltelijke tot volledige schaduw. De plant zal blijven groeien en bloeien, zelfs met beperkt zonlicht.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende water krijgt.

  Ja, Cornus planten staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege hun aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door bloemen te produceren die insecten aantrekken en nectar aanbieden als voedselbron. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor vogels die de bessen eten. Ook kan de plant bijdragen aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Hij heeft voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak verwerkt in jam, taart of smoothies. Het is belangrijk om de vruchten volledig rijp te plukken voordat ze gegeten worden. Het is aan te raden om de vruchten slechts in kleine hoeveelheden te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door zijn dichte bladeren. Planten in het algemeen kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving. Het effect hangt af van de locatie en de grootte van de plant.

 • Snoei de plant in de late winter of vroege lente om dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip ook eventuele kruisende takken weg om luchtcirculatie te bevorderen. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de wortels constant in een te vochtige omgeving staan.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. De potgrond moet lichtzuur zijn (pH-waarde tussen 5,5 en 6,5) en mag geen wateroverlast veroorzaken. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze plant groeit het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Vermijd bodems die te nat of te droog zijn.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond die licht vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het handig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen sterke wind door een beschermend scherm te plaatsen. Het is ook belangrijk om te controleren of de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en jaarlijks snoeien in de winter zijn aanbevolen. Zorg voor voldoende ruimte en zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te geven, zoals compost of koemest. Overbemesten kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking. Gebruik bij voorkeur een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost, en leg een laag van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of compost. Een geschikte zuurgraad zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen optimaal kan opnemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunt u regelmatig de plant controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het is ook mogelijk om een niet-giftig bestrijdingsmiddel op basis van bijvoorbeeld zeep of olie te gebruiken.

 • Omschrijving

  Cornus kousa 'Milky Way' is een compacte sierheester met een ronde groeiwijze. Deze plant heeft ovale, donkergroene bladeren die in de herfst prachtig rood verkleuren. In het voorjaar bloeit de 'Milky Way' met kleine, witte bloemen die doen denken aan sterretjes. Na de bloei vormen zich eetbare, roze-rode vruchten die geliefd zijn bij vogels. Deze Cornus kousa soort staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.