Cornus kousa 'Satomi'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa 'Satomi' is een langzaam groeiende struik met een ronde vorm en een compacte groeiwijze. Deze sierlijke plant staat bekend om zijn opvallende bloemen in heldere roze tinten die in de lente verschijnen. De bloemen worden gevolgd door eetbare, framboosachtige vruchten die in de herfst rijpen. Het blad van de Cornus kousa 'Satomi' heeft een mooie groene kleur en verkleurt in de herfst naar rood en paars. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende plant."

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is aan te raden om bij extreem koude temperaturen extra bescherming te bieden.

  Cornus kousa 'Satomi' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Hij heeft slechts af en toe wat water en bemesting nodig. Daarnaast kan regelmatig snoeien helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Cornus kousa 'Satomi' heeft minimaal een ruimte van 150 cm nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en struiken om de Cornus kousa 'Satomi' zijn volledige formaat te laten bereiken. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om bloemen te produceren. In de schaduw kan de groei mogelijk langzamer zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het trekt deze bestuivers aan met zijn zoete geur en kleurrijke bloemblaadjes. Het planten van deze tuinplant kan helpen om bijen en vlinders naar de tuin te lokken.

  Cornus kousa 'Satomi' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. De plant biedt ook schuilplaats en voedsel voor verschillende diersoorten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige positie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om te voorkomen dat de bladeren verbranden. Als de plant in de volle zon staat, zal hij vaak rijker bloeien.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar, maar worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het is echter belangrijk om te weten dat de vruchten pitjes bevatten die niet gegeten kunnen worden. Het is daarom aan te raden om de vruchten niet als voedsel te consumeren.

  Ja, blad van de Cornus kousa 'Satomi' heeft een geluidsdempend effect. Dit komt door de textuur en densiteit van het blad. Het kan helpen om geluidshinder te verminderen.

 • De Tuinplant 'Cornus kousa 'Satomi' kan het beste gesnoeid worden in het late voorjaar of vroeg in de zomer, nadat de bloei is afgelopen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel takken weg om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om goed te kunnen groeien en bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de beste groeiresultaten heeft de plant een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een bodem met een licht zure pH-waarde is ideaal. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei.

  De Cornus kousa 'Satomi' groeit het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de wortels te leggen. Ook kan een beschermende laag stro of bladeren over de plant zelf worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig wordt gehouden tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor sierheesters.

  De Tuinplanten heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor Tuinplanten om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant te beschermen tegen uitdroging en onkruidgroei. Het helpt ook bij het behouden van vocht en voedingsstoffen voor de plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH-waarden van 6,0 en 7,0. Een licht zure tot neutrale bodem is gunstig voor de meeste planten, waaronder ook Cornus kousa 'Satomi'. Het regelmatig testen van de bodem pH en eventueel aanpassen met kalk of zwavel kan helpen om de optimale groeiomstandigheden te creëren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op insecten en schimmels, en zorgen voor voldoende luchtcirculatie en drainage. Indien nodig kunt u ook organische of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar wees altijd voorzichtig en volg de instructies op de verpakking. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Cornus kousa 'Satomi' is een langzaam groeiende struik met een ronde vorm en een compacte groeiwijze. Deze sierlijke plant staat bekend om zijn opvallende bloemen in heldere roze tinten die in de lente verschijnen. De bloemen worden gevolgd door eetbare, framboosachtige vruchten die in de herfst rijpen. Het blad van de Cornus kousa 'Satomi' heeft een mooie groene kleur en verkleurt in de herfst naar rood en paars. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.