Corokia x virgata

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Corokia x virgata is een compacte, groenblijvende struik met smalle, ovaalvormige blaadjes die zilverkleurig behaard zijn. In de lente produceert de plant kleine gele bloemen die later veranderen in zwarte besjes. De takken van de Corokia x virgata groeien in een bochtige, kronkelende vorm, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. Het is een makkelijke plant die goed gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. De Corokia x virgata is zeer geschikt voor het aanplanten in borders, rotstuinen of als solitaire struik.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij een mooie toevoeging is aan de tuin in alle seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou. Deze plant kan het beste in een gematigd klimaat groeien.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Corokia x virgata heeft gemiddeld 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Plant ze op een afstand van ongeveer 60 tot 90 cm uit elkaar voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en niet te dicht op andere planten staat.

  Corokia x virgata groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk minder uitbundig zijn dan in een zonnige omgeving. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Corokia x virgata heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het kan een mooie aanvulling zijn op een tuin die deze insecten aantrekt vanwege de bloemen en nectar die de plant produceert. Het kan helpen bij de bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels, en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten en struiken aan te planten om een diverse en gezonde leefomgeving te creëren.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en wordt zelfs aangeraden om op een zonnige plek te planten. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens periodes van droogte. De plant behoort tot de categorie van tuinplanten.

  Nee, de plant "Corokia x virgata" is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  "Nee, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant met opvallende takken en bladeren."

 • De Tuinplant "Corokia x virgata" mag gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar voor nieuwe groei en bloei. Gebruik scherpe snoeischaar om een nette snede te maken en voorkom overmatig snoeien om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortels en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Corokia x virgata is het belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit potgrond. Kies een potgrond die luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te voorzien van organisch materiaal om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Corokia x virgata gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot groeien.

  Om vorstschade te voorkomen, is het raadzaam om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Eventueel kunt u ook een beschermhoes of -frame gebruiken om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat tijdens de winterperiode.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is bestand tegen droogte. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor zuurminnende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof met een lager stikstofgehalte om een te sterke groei te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, zodat de plant de voedingsstoffen goed kan opnemen.

  Mulchen is een goede praktijk voor tuinplanten om vocht vast te houden, onkruidgroei te remmen en de bodemtemperatuur te reguleren. Een laag mulch van organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors kan de planten helpen gedijen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en houd een ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te compact. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Gebruik neemolie of insecticidale zeep om bladluizen, witte vlieg of spint te bestrijden op jouw tuinplant. Zorg ervoor dat je de aangetaste bladeren verwijdert en de plant regelmatig inspecteert op nieuwe plagen. Houd de omgeving van de plant schoon en opgeruimd om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Corokia x virgata is een compacte, groenblijvende struik met smalle, ovaalvormige blaadjes die zilverkleurig behaard zijn. In de lente produceert de plant kleine gele bloemen die later veranderen in zwarte besjes. De takken van de Corokia x virgata groeien in een bochtige, kronkelende vorm, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. Het is een makkelijke plant die goed gedijt in de volle zon en goed gedraineerde grond. De Corokia x virgata is zeer geschikt voor het aanplanten in borders, rotstuinen of als solitaire struik.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.