Corylopsis pauciflora

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Corylopsis pauciflora is een langzaam groeiende struik die meestal tot 1,5 meter hoog wordt. Het heeft ovale, donkergroene bladeren die in de herfst geel tot oranje kleuren. Tijdens het vroege voorjaar produceert de plant opvallende trossen van kleine, geurende gele bloemen die lijken op klokjes. Deze bloemen verschijnen voordat het blad uitloopt, waardoor ze extra opvallen in de tuin. Corylopsis pauciflora gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de lente bloeit met gele bloemen. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en blad.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is belangrijk om de wortels goed te beschermen in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede drainage. Ook kan het helpen om de plant in het voorjaar licht te snoeien om een compacte vorm te behouden.

  De Corylopsis pauciflora heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan, zodat de Corylopsis pauciflora genoeg ruimte heeft om uit te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale tuinplant voor plekken waar weinig zonlicht komt. De plant gedijt goed in schaduwrijke omgevingen.

  Corylopsis pauciflora heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en indien nodig 1-2 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor zowel bestuivers als tuinliefhebbers.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met zijn bloemen en nectar. Door het bieden van voedsel en beschutting helpt hij bij het behouden van een gezonde ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  "Corylopsis pauciflora" houdt van een plek in de halfschaduw of schaduw. Direct zonlicht kan schadelijk zijn voor de bladeren. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is aan te raden om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen helpen bij het absorberen van geluid. Dit kan resulteren in een vermindering van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • Om Corylopsis pauciflora te snoeien, kun je het beste na de bloei de uitgebloeide bloemen weghalen en dode takken verwijderen. Snoei niet te rigoureus, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Zorg ervoor dat de vorm en structuur van de plant behouden blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor vochtige en goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur voor een potgrond van hoge kwaliteit met voldoende voedingsstoffen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig van water te voorzien, maar let op dat de wortels niet te nat blijven staan.

  De Tuinplanten heeft de voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot vochtige bodemkwaliteit. Deze plant gedijt goed in zure tot neutrale bodems en kan het beste geplant worden op een locatie met voldoende zonlicht of halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te droog of te nat is voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voldoende vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Om de plant te beschermen tegen de winter, is het raadzaam om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant in te pakken met een beschermende doek als er strenge vorst wordt verwacht. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft voordat de vorst begint.

  De plant moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit indien nodig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor deze plant is een periodieke bemesting aan te raden om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld en niet direct tegen de stam wordt gestrooid.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom tuinplanten te bedekken en vocht vast te houden. Het kan ook helpen om onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, compost of houtsnippers voor een gezonde groei van de planten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van ongedierte. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke manieren om het ongedierte te verwijderen, zonder de plant te beschadigen. Het is ook raadzaam om regelmatig de omgeving van de plant schoon te houden om ongedierte te ontmoedigen.

 • Omschrijving

  Corylopsis pauciflora is een langzaam groeiende struik die meestal tot 1,5 meter hoog wordt. Het heeft ovale, donkergroene bladeren die in de herfst geel tot oranje kleuren. Tijdens het vroege voorjaar produceert de plant opvallende trossen van kleine, geurende gele bloemen die lijken op klokjes. Deze bloemen verschijnen voordat het blad uitloopt, waardoor ze extra opvallen in de tuin. Corylopsis pauciflora gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.