Cotoneaster dammeri 'Major'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster dammeri 'Major' er en stedsegrøn bunddækkende busk med skinnende, mørkegrønne blade. Om foråret producerer den små hvide blomster, der efterfølges af røde bær om efteråret og vinteren. Denne plante kan trives både i solen og i skyggen og trives godt i forskellige jordtyper. Den er hårdfør og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et populært valg til haver og bede. Cotoneaster dammeri 'Major' tiltrækker fugle og tilføjer farve og tekstur til haven hele året rundt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer deres blade hele året. Dette giver en smuk og livlig udstråling i haven, selv i vintermånederne.

  'Cotoneaster dammeri 'Major'' er vinterhærdig ned til cirka -15 grader Celsius. Det er et godt valg til haven, da planten er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem frost.

  Ja, Cotoneaster dammeri 'Major' er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste haver og kræver ikke meget speciel behandling. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten sund og kompakt.

  Cotoneaster dammeri 'Major' har brug for plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og genstande. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan også trives godt i skyggen. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssig vand. Planten kan også vokse i skyggen, men vil måske vokse lidt langsommere end i fuld sol.

  Cotoneaster dammeri 'Major' bør vandes gennemsnitligt 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Tag hensyn til vejrforholdene og juster vandingen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, planten Cotoneaster dammeri 'Major' er godt for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker insekter, og bær, der fodrer fugle. Den tilbyder også skjulesteder for små dyr i haven.

  Cotoneaster dammeri 'Major' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vil trives på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Det er en stærk og robust plante, der er godt beskyttet mod sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da de kan være giftige. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter for at undgå sundhedsproblemer.

  Ja, planten har tæt løv og vokser bredt ud, hvilket kan absorbere og dæmpe lyd. Det kan hjælpe med at reducere lyde i haven eller langs en vej.

 • Den bedste tid til at beskære denne plante er om foråret eller efteråret for at holde formen smuk. Fjern døde, beskadigede eller forkert voksende grene. Brug skarpe og rene redskaber for ikke at beskadige planten.

  Cotoneaster dammeri 'Major' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at mindske fordampning.

  Denne plante har brug for fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Ideel pottemuld indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for sund vækst.

  De Cotoneaster dammeri 'Major' trives bedst i veldrænet jord. Jordkvaliteten er fugtig, men planten kan også tåle tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke er for sur, en neutral pH-værdi er ideel.

  Cotoneaster dammeri 'Major' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i haven. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde plantesteder for at undgå rodendis. Det er en stærk hav plante, der er godt rustet mod forskellige vejrforhold.

  For at beskytte planten om vinteren kan du anvende et lag af blade eller halm rundt om plantens base. På denne måde vil plantens rødder forblive varmere og bedre beskyttet mod frost. Derudover anbefales det at dække planten med et fleeceklæde eller haveklud under perioder med hård frost.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og behøver kun at beskæres lejlighedsvis. Det er vigtigt at fjerne ukrudt regelmæssigt og give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for optimal vækst.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning til haveplanter om foråret i henhold til instruktionerne på emballagen. Brug helst en gødning specielt til buske og træer for en sund vækst og blomstring. Overgødning kan forårsage skade på planten, så hold øje med doseringen.

  Mulching er vigtigt for denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men hold mulchen væk fra stammen eller grene.

  Denne plante foretrækker en jord med en neutral til let sur surhed. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med egnede gødninger. En sur jord kan påvirke plantens vækst og sundhed.

  For denne plante kan den bedste metode til skadedyrsbekæmpelse være at udføre regelmæssige inspektioner og manuelt fjerne eventuelle skadedyr. Derudover kan naturlige fjender af skadedyr tiltrækkes ved at plante blomster, der tiltrækker nyttige insekter. Brugen af miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan også være en effektiv metode til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Cotoneaster dammeri 'Major' er en stedsegrøn bunddækkende busk med skinnende, mørkegrønne blade. Om foråret producerer den små hvide blomster, der efterfølges af røde bær om efteråret og vinteren. Denne plante kan trives både i solen og i skyggen og trives godt i forskellige jordtyper. Den er hårdfør og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et populært valg til haver og bede. Cotoneaster dammeri 'Major' tiltrækker fugle og tilføjer farve og tekstur til haven hele året rundt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.