Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' er en krybende busk med skinnende, stedsegrønne blade og overhængende grene. Om foråret blomstrer denne plante med små hvide blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret. 'Mooncreeper' varianten er kendt for sin krybende vækstform og er ideel til jorddække eller som hængeplante. Planten trives godt i sol til halvskygge og er modstandsdygtig over for tørke og lave temperaturer. Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' tiltrækker også fugle med bærrene, der vises om efteråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' er stedsegrøn. Dette betyder, at planten også beholder sine blade om vinteren. Det er et populært valg til haver på grund af dens vedvarende grønne karakter.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med et lag muld eller blade.

  Ja, Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' er let at vedligeholde. Denne plante kræver minimal pleje og er meget vinterhårdfør. Det er en stærk haveplante, der trives godt i forskellige jordtyper.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' har brug for cirka 1,5 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig. Plant Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' på et solrigt eller halvskygget sted i haven.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis være dårligere, og den kan producere færre blomster og bær. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' har brug for vand om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten mere vand i tørre perioder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster og nektar, den producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haver og hjælper med at fremme biodiversitet.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den har blomster, der tiltrækker bier og andre bestøvere. Derudover tilbyder planten skjul og mad til små dyr. Det skaber et varieret økosystem i haven.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer normalt i flere uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sol. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt vand under tørre perioder.

  Nej, Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at spise planter, der ikke specifikt anses for at være spiselige. At indtage planten kan føre til forgiftning.

  Ja, Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' har lyddæmpende egenskaber på grund af dens tætte vækst og blade. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere støj i det område, hvor det er plantet. Det er et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i haven.

 • Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' skal beskæres regelmæssigt for at holde formen og størrelsen under kontrol. Beskær døde, beskadigede eller uønskede grene om foråret efter blomstringen. Undgå kraftig beskæring om vinteren for at undgå frostskader.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodætning. Vand gerne om morgenen for at undgå svampesygdomme.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' trives godt i pottemuld med god dræning. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand, men sørg for at jorden ikke bliver for våd. Det anbefales at tilføje lidt gødning til pottemulden om foråret og efteråret for optimal vækst.

  'Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj fugtighed. Sørg for, at jorden er frugtbar og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til optimal vækst. Undgå for sur jord og sørg for en neutral til let alkalisk pH-værdi.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Denne plante er velegnet til haven som bunddække eller til at dække en mur eller hegn.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod hård frost ved for eksempel at lægge muld eller blade omkring basen. Derudover kan det hjælpe at beskytte planten mod hård vind ved for eksempel at placere en vindskærm. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med fugt i tørre vintermåneder.

  Planten skal beskæres årligt for at bevare en kompakt vækst. Det er vigtigt at fjerne ukrudt regelmæssigt og holde jorden omkring planten fugtig. Gød planten om foråret og giv tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren. Brug en organisk gødning specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så hold dig til den anbefalede dosering.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykker ukrudt og forbedrer jordstrukturen for bedre vækst og sundhed for planterne. Brug organisk materiale såsom kompost, blade eller træflis og påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten. Forny mulchlaget hvert år om foråret for optimale resultater.

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at sikre, at jordens pH-værdi ligger mellem 6 og 7. Dette vil hjælpe med at holde planten sund og vital.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det bedst at regelmæssigt kontrollere for lus, spindemider og bladlus. Derudover kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse til biologisk bekæmpelse. Brugen af ​​kemiske bekæmpelsesmidler frarådes på grund af mulig skade på miljøet og nyttige insekter.

 • Beskrivelse

  Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' er en krybende busk med skinnende, stedsegrønne blade og overhængende grene. Om foråret blomstrer denne plante med små hvide blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret. 'Mooncreeper' varianten er kendt for sin krybende vækstform og er ideel til jorddække eller som hængeplante. Planten trives godt i sol til halvskygge og er modstandsdygtig over for tørke og lave temperaturer. Cotoneaster dammeri 'Mooncreeper' tiltrækker også fugle med bærrene, der vises om efteråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.