Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' is een laagblijvende en bodembedekkende plant met overhangende takken. Deze cultivar heeft opvallende rode bessen in de herfst die lang aan de struik blijven hangen. Het blad is glanzend groen en verkleurt in de herfst naar rood. De plant is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. 'Streib's Findling' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen en struiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is dus een goede keuze voor een tuinplant die ook in de winter wat kleur en structuur aan de tuin toevoegt.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens strenge winters. Het is raadzaam om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of een doek.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en snoei nodig en gedijt in de meeste bodemsoorten. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1 tot 1,5 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor een plek in de volle zon tot halfschaduw.

  Tuinplanten zoals Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar ze kunnen het beste gedijen in de volle zon. Een locatie met halfschaduw kan ook voldoende zijn voor gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de specifieke lichtbehoefte van de plant in de gaten te houden voor optimale groeiomstandigheden.

  De Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door licht op te laten drogen.

  Ja, de 'Streib's Findling' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De plant trekt nuttige insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, 'Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bessen en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde insectenpopulatie en draagt bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is echter ook mogelijk om de plant in halfschaduw te planten.

  Nee, de bessen van de plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagproblemen veroorzaken bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om de bessen van deze plant te eten.

  De Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant met kleine rode bessen. Andere planten kunnen wel een geluidsdempende werking hebben, zoals hagen of grotere bomen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar of najaar gebeuren. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de takken die te lang zijn terug. Knip ook regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de groei te bevorderen.

  De Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant in een plas water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt.

  "Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig. De plant kan zowel in zure als neutrale bodems groeien."

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant in de winter te beschermen, kan je een dikke laag mulch rond de basis aanbrengen om de wortels te beschermen tegen bevriezing. In strenge winters kan het ook helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorst begint.

  Zorg voor voldoende water en zonlicht voor deze plant. Snoei regelmatig om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten die specifiek is samengesteld voor bloeiende struiken en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar voordat de groeiperiode begint en eventueel nogmaals in de zomer voor extra voeding.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het beste is om organische mulch, zoals boomschors, bladeren of compost, te gebruiken.

  De Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant is vatbaar voor plagen zoals bladluizen, spint en rupsen. Om ongedierte te bestrijden kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes gebruikt worden. Ook regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van plagen kan helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  Cotoneaster procumbens 'Streib's Findling' is een laagblijvende en bodembedekkende plant met overhangende takken. Deze cultivar heeft opvallende rode bessen in de herfst die lang aan de struik blijven hangen. Het blad is glanzend groen en verkleurt in de herfst naar rood. De plant is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. 'Streib's Findling' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker onder bomen en struiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.