Cotoneaster integrifolius

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster integrifolius er en busk, der kan blive op til 2 meter høj og er kendt for sine ovale, glinsende grønne blade. Om foråret blomstrer planten med små hvide blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret, som tiltrækker fugle. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er relativt vinterhårdfør. Cotoneaster integrifolius bruges ofte som jorddække eller hækplante og er let at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Bladene forbliver grønne året rundt og falder ikke af om efteråret. Det er en smuk tilføjelse til haven, da det giver farve og privatliv, selv om vinteren.

  Denne plante er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem kulde. Det anbefales at dække planten om vinteren med muld eller blade.

  Cotoneaster integrifolius er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at opretholde væksten og formen.

  Cotoneaster integrifolius har brug for i gennemsnit cirka 1,5 til 2 meter i bredden og 1 til 1,5 meter i højden. Det anbefales at give planten lidt plads til optimal vækst og udvikling. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til rødderne til at kunne udvide sig.

  Cotoneaster integrifolius trives bedst i fuld sol til halvskygge, men kan også trives rimeligt godt i skygge. Planten vil dog producere færre blomster og bær i skyggen. Det er derfor bedst at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Cotoneaster integrifolius har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at give planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den har små blomster, der tiltrækker insekter. Derudover bidrager bladene til skjulesteder for dyr, og bærrene spises af fugle, hvilket fremmer spredningen af frø.

  Cotoneaster integrifolius blomstrer fra maj til juni, og blomsterne bliver generelt ved med at blomstre i cirka to uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt på solrige steder i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme, solrige perioder.

  Nej, bærrene på denne plante er giftige og ikke spiselige. At indtage bærrene kan medføre maveproblemer og kvalme. Det frarådes at spise denne plante.

  Ja, Cotoneaster integrifolius har lyddæmpende egenskaber takket være sin tætte vækst og blade, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere gade- og omgivelsesstøj i din have eller område. Det er et godt valg til at skabe en rolig og fredelig atmosfære.

 • For at holde planten sund og få den til at vokse godt, er det en god idé at beskære regelmæssigt. Beskær døde, beskadigede eller syge grene og fjern eventuel vildtvækst. Det bedste tidspunkt at beskære er om foråret eller efter blomstringen.

  Cotoneaster integrifolius har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå at få bladene våde for at forebygge sygdomme.

  For denne haveplante er det vigtigt at vælge en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden er let fugtig, men ikke for våd. Brug specialpottemuld til haveplanter ved omplantning af planten for det bedste resultat.

  Cotoneaster integrifolius trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Jordbunden kan være neutral eller let sur. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med fugt, men at der ikke opstår vandproblemer.

  Cotoneaster integrifolius trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og beskyttelse og undgå for våd eller for tør jord. Planten kan placeres både i bede og i potter og plantekasser.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at lægge halm eller blade omkring plantens base. Derudover er det vigtigt ikke at beskære planten om efteråret, da det gør planten mere følsom over for frostskader. Et beskyttende fiberdug kan også bruges til at beskytte planten mod kulden.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for at fremme sund vækst.

  Det anbefales at bruge en organisk gødning til denne plante om foråret. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme blomstringsperioden. Overgødning kan forårsage skade, så brug den anbefalede mængde i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Det er gavnligt at mulde jorden omkring denne plante. Mulch hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som blade, kompost eller træbark som mulch.

  Cotoneaster integrifolius trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er derfor vigtigt, at jordens surhedsgrad ikke er for høj for denne planteart. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Der er forskellige metoder til at bekæmpe skadedyr på haveplanter, herunder brugen af biologiske bekæmpelsesmidler, regelmæssig inspektion af planterne for eventuelle skadedyr og fjernelse af angrebne blade. Derudover kan det hjælpe at pleje planterne ordentligt, så de forbliver stærke og sunde og mindre modtagelige for skadedyr. Det er også vigtigt at genkende og bekæmpe skadedyr hurtigt for at forhindre yderligere skade på planten.

 • Beskrivelse

  Cotoneaster integrifolius er en busk, der kan blive op til 2 meter høj og er kendt for sine ovale, glinsende grønne blade. Om foråret blomstrer planten med små hvide blomster, efterfulgt af røde bær om efteråret, som tiltrækker fugle. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er relativt vinterhårdfør. Cotoneaster integrifolius bruges ofte som jorddække eller hækplante og er let at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.