Cotoneaster nanshan 'Boer'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster nanshan 'Boer' is een compacte struik met glanzende groene bladeren en kleine witte bloemen in het voorjaar. In de herfst ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Cotoneaster nanshan 'Boer' is winterhard en geschikt voor zowel borders als plantenbakken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cotoneaster nanshan 'Boer' is groenblijvend. De plant behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren voor extra bescherming. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en voldoende zonlicht te ontvangen. Houd ook rekening met eventuele obstakels in de omgeving die de groei van de plant kunnen belemmeren.

  De Cotoneaster nanshan 'Boer' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en minder vruchten produceren. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Let op dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht opdroogt.

  Ja, Cotoneaster nanshan 'Boer' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn bloemen en nectar. Het is daarom een goede plant om in de tuin te zetten voor biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een grote aantrekkingskracht heeft op bijen, vlinders en vogels. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren en insecten, waardoor het de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om een gevarieerd ecosysteem te creëren.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt daarom afgeraden om de bessen of andere delen van de plant te consumeren. Het is veiliger om de plant gewoon als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Cotoneaster nanshan 'Boer' staat erom bekend geluiden te dempen dankzij de dichte groei en bladeren. Het kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld een drukke straat te verminderen. Het is echter geen volledige geluidsdemping maar kan zeker enige verlichting bieden.

 • Snoei de plant in het vroege voorjaar om compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip te lange scheuten bij. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft door regelmatig te snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om ziektes te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten heeft de Cotoneaster nanshan 'Boer' behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg voor regelmatige bewatering. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem vochtig te houden.

  De Cotoneaster nanshan 'Boer' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Ze kunnen ook groeien in halfschaduw, maar zullen minder bloemen en bessen produceren. Vermijd natte grond en harde wind.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door mulch rond de basis aan te brengen en de plant eventueel af te dekken met een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude wind en extreme weersomstandigheden.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Regelmatig water geven in droge periodes is belangrijk. Gebruik een geschikte bemesting om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten, zoals deze plant, hebben over het algemeen eens per jaar bemesting nodig voor een gezonde groei. Het is aan te raden om in het voorjaar organische mest te gebruiken om de plant van voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet direct tegen de stam wordt geplaatst om schade te voorkomen.

  Om te zorgen voor een gezonde groei en bloei, is het aan te raden om deze plant te voorzien van een laag mulch. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en houdt vocht vast in de grond. Daarnaast onderdrukt mulch onkruidgroei en verbetert het de bodemkwaliteit.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf. Het is aan te raden om de pH-waarde tussen de 6 en 7 te houden voor een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook regelmatig controleren op luizen en spint kan helpen om ongedierte vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossingen ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Cotoneaster nanshan 'Boer' is een compacte struik met glanzende groene bladeren en kleine witte bloemen in het voorjaar. In de herfst ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Cotoneaster nanshan 'Boer' is winterhard en geschikt voor zowel borders als plantenbakken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.