Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' is een sierlijke struik met slanke, lange groene bladeren die lijken op wilgenbladeren. In het najaar verandert het blad in een prachtige rode kleur, waardoor de struik een opvallende verschijning wordt. In de lente produceert de plant kleine, witte bloemen die later veranderen in rode bessen die vogels aantrekken. De 'Scarlet Leader' is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw en geschikt is voor zowel borders als hagen. Met zijn aantrekkelijke bladkleur en bessen is deze Cotoneaster een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die behoefte hebben aan wintergroen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoei en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei bevorderen.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien zonder belemmerd te worden door andere planten. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten ervan in je tuin.

  Cotoneasters groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in lichte schaduw. In diepe schaduw zullen ze echter minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' heeft gemiddeld één keer per week water nodig in droge periodes. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft, de grond moet licht vochtig zijn maar niet te nat. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, de Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken en bessen die vogels voeden. Het biedt ook schuilplaats en nestmogelijkheden voor kleine dieren. Het zorgt voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonder ecosysteem.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplant gedijt goed in zonnige omstandigheden en houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de bessen van de Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' zijn niet eetbaar. Het consumeren van deze bessen kan leiden tot maagklachten en misselijkheid. Het wordt daarom afgeraden om deze bessen te eten.

  Ja, de Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' heeft geluidsdempende eigenschappen. De dichte bladeren en takken van deze plant kunnen geluid absorberen en verminderen. Het plaatsen van deze plant kan dus helpen om geluid te dempen in de tuin.

 • Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te verbeteren. Snoei ook regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem te bemesten tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Denk eraan om de potgrond af en toe te vervangen om de plant gezond te houden.

  De Tuinplant Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met wateroverlast. Deze plant kan in verschillende soorten tuinen worden geplant, zoals een formele of informele tuin, rotstuin of border.

  Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst en wind door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en vermijd bemesting in de wintermaanden. Snoei de plant pas na de winter om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dood hout en oude takken voor een gezonde groei.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar met organische meststoffen. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende heesters om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en houd de grond goed vochtig na het bemesten.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om schimmelgroei te voorkomen.

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem kan gemeten worden met behulp van een pH-meter. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te handhaven voor een optimale groei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of nematoden. Ook kan je regelmatig controleren op luizen, spint of andere schadelijke insecten en deze handmatig verwijderen. Ten slotte kan je de plant gezond houden door deze voldoende water te geven en regelmatig te bemesten.

 • Omschrijving

  De Cotoneaster salicifolius 'Scarlet Leader' is een sierlijke struik met slanke, lange groene bladeren die lijken op wilgenbladeren. In het najaar verandert het blad in een prachtige rode kleur, waardoor de struik een opvallende verschijning wordt. In de lente produceert de plant kleine, witte bloemen die later veranderen in rode bessen die vogels aantrekken. De 'Scarlet Leader' is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw en geschikt is voor zowel borders als hagen. Met zijn aantrekkelijke bladkleur en bessen is deze Cotoneaster een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.