Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' is een compacte en wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met kleine witte bloemen, gevolgd door rode bessen in het najaar. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed gedraineerde grond. 'Royal Beauty' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant trekt vogels aan door de bessen die in het najaar verschijnen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door een groene uitstraling nodig hebben.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij langdurige vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' is gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is hem regelmatig water geven en jaarlijks snoeien om hem in vorm te houden. Verder is de plant niet veeleisend en gedijt hij goed in de meeste bodems.

  De Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 50-100 cm tussen individuele exemplaren. De plant kan zich uitbreiden tot een breedte van ongeveer 1-1,5 meter.

  Ja, de Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' gedijt goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een sterke en veerkrachtige plant die goed kan groeien met minder direct zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is en de plant regelmatig wordt bemest voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het beste is om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het trekt ook andere bestuivers aan, zoals hommels en zweefvliegen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die de biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken en bessen die vogels aantrekken. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan bijdragen aan het ecosysteem en de diversiteit aan planten en dieren ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de bessen van de plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagklachten veroorzaken. Het wordt afgeraden om delen van de plant te consumeren. Het is geen eetbare plant.

  Ja, deze plant heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden. Het kan dus helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Knip dode of beschadigde takken altijd direct weg. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond, bij voorkeur niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan bijvoorbeeld door mulch rond de plant aan te brengen of door de plant af te dekken met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Tuinplanten zoals deze hebben een algemene meststof nodig die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten en eventueel nog een keer in de zomer, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de aanbevolen hoeveelheid in de gaten.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat de stam vrij van mulch om rotting te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft, idealiter tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te testen en zo nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast is regelmatig inspectie van de plant belangrijk om tekenen van ongedierte op tijd te signaleren. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn bij het beheersen van plagen.

 • Omschrijving

  Cotoneaster x suecicus 'Royal Beauty' is een compacte en wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met kleine witte bloemen, gevolgd door rode bessen in het najaar. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed gedraineerde grond. 'Royal Beauty' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant trekt vogels aan door de bessen die in het najaar verschijnen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.