Crataegus persimilis

Crataegus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crataegus persimilis, ook bekend als de dubbelbloemige meidoorn, is een sierlijke en bloeiende struik die behoort tot de rozenfamilie. Het heeft glanzende groene bladeren en produceert dubbele witte bloemen in het voorjaar, gevolgd door kleine rode bessen in de zomer. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als decoratieve struik in tuinen en parken. Crataegus persimilis gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. De bessen van deze plant zijn geliefd bij vogels en kunnen een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Crataegus persimilis is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren in de herfst verliest. Het behoort tot de categorie tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en groei van de plant te behouden.

  De Crataegus persimilis heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en uit te groeien tot een volwassen plant. Zorg voor een ruime plantlocatie met voldoende afstand tot andere planten en obstakels. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Crataegus persimilis groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Het kan wel enige schaduw verdragen, maar het zal niet optimaal groeien in volledige schaduw. Het heeft minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag nodig voor een gezonde groei.

  Crataegus persimilis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is meestal voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is daardoor een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Crataegus persimilis draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het helpt ook om de bodem te verbeteren en het ecosysteem in evenwicht te houden.

  De Crataegus persimilis bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Crataegus persimilis kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor voldoende water bij droge periodes. Deze plant kan goed tegen warme zomers.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om ze te consumeren. Het kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, Crataegus persimilis heeft de eigenschap geluid te dempen vanwege zijn dichte groei en structuur. Het bladerdak en hout van deze plant absorberen geluidsgolven, waardoor het geluid gedempt wordt. Dit maakt deze plant ideaal voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Deze plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Snoei in het voorjaar tot ongeveer eenderde van de takken weg. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond door regelmatig te bemesten. Kies een pot die groot genoeg is voor de plant om gezond te kunnen groeien.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Zorg voor regelmatige bemesting en controleer de pH-waarde van de grond indien nodig.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter kan het gunstig zijn om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch te gebruiken. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten en te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de conditie van de plant te controleren en indien nodig maatregelen te treffen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te stimuleren. Voeg in het voorjaar organische mest toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Bemest de planten ook tijdens het groeiseizoen om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het helpt ook om voedingsstoffen vast te houden en de wortels te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en voedingsstoffen tekorten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem periodiek te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, rupsen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden voor bestrijding. Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen om de biodiversiteit in de tuin te behouden.

 • Omschrijving

  Crataegus persimilis, ook bekend als de dubbelbloemige meidoorn, is een sierlijke en bloeiende struik die behoort tot de rozenfamilie. Het heeft glanzende groene bladeren en produceert dubbele witte bloemen in het voorjaar, gevolgd door kleine rode bessen in de zomer. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en wordt vaak gebruikt als decoratieve struik in tuinen en parken. Crataegus persimilis gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. De bessen van deze plant zijn geliefd bij vogels en kunnen een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.