Cytisus beanii 'Osiris'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cytisus beanii 'Osiris' is een compacte en langbloeiende sierheester met geveerde bladeren en gele bloemen die op erwten lijken. De bloemen verschijnen in overvloed in de lente en creëren een prachtig contrast met het groene blad. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en is ideaal voor borders, rotstuinen of potten op het terras. 'Osiris' gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft en droogtetolerant is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cytisus beanii 'Osiris' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi groen accent in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  'Cytisus beanii 'Osiris' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst. Het wordt aanbevolen om deze plant te beschermen tijdens strenge winters.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang hij in goed doorlatende grond staat en voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen. Regelmatig snoeien na de bloei zal de groei en bloei bevorderen.

  De Cytisus beanii 'Osiris' heeft ongeveer een ruimte van 1.5 meter in de breedte en 1 meter in de hoogte nodig. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Deze plant heeft graag een zonnige plek in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei. Het is daarom aan te raden om de plant niet in de schaduw te plaatsen.

  De Cytisus beanii 'Osiris' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend. De bloemen trekken deze nuttige insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivende insecten. Daarnaast kunnen vogels ook gebruik maken van de plant als schuilplaats. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Zorg ook voor goede afwatering in de grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het gebruik ervan als eten wordt afgeraden vanwege mogelijke giftigheid. Het is belangrijk om enkel planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, de Cytisus beanii 'Osiris' heeft geluidsdempende eigenschappen. De plant kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar hij geplant is. Dit maakt hem een goede keuze voor tuinen en buitenruimtes waar geluidshinder een probleem is.

 • Het snoeien van deze plant is het beste in het voorjaar direct na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de plant terug in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten groeien goed in lichte, goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de planten te bemesten volgens de instructies op de verpakking van de meststof. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat, en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch of stro rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of plastic hoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken indien nodig. Bescherm de plant tegen strenge vorst in de winter.

  De plant heeft voornamelijk behoefte aan een bemesting met organische mest in het voorjaar. Daarnaast kan in het groeiseizoen een vloeibare meststof worden gebruikt om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Overbemesting moet vermeden worden om te voorkomen dat de planten schade oplopen.

  Het is raadzaam om de plant te voorzien van een laag mulch, dit zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede bodemzorg draagt bij aan de gezondheid en groei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op luizen, trips en spint kan helpen bij het snel detecteren en bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode bladeren en het schoonhouden van de omgeving rondom de plant.

 • Omschrijving

  De Cytisus beanii 'Osiris' is een compacte en langbloeiende sierheester met geveerde bladeren en gele bloemen die op erwten lijken. De bloemen verschijnen in overvloed in de lente en creëren een prachtig contrast met het groene blad. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en is ideaal voor borders, rotstuinen of potten op het terras. 'Osiris' gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft en droogtetolerant is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.