Cytisus purpureus

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus purpureus, ook bekend als de purperen brem, is een struik uit de vlinderbloemenfamilie die van nature voorkomt in Zuid-Europa. De plant heeft opvallende paarse bloemen die in trossen groeien en een heerlijke zoete geur verspreiden. Het blad van de Cytisus purpureus is smal en groen van kleur. Deze plant is zeer geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen. Cytisus purpureus gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de herfst van kleur veranderen en uiteindelijk afvallen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant extra bescherming te bieden bij strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te laten afharden voor de winter.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant te laten groeien en bloeien.

  Cytisus purpureus heeft gemiddeld ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor optimale ontwikkeling. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid in de omgeving van de plant.

  De Cytisus purpureus groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. Over het algemeen zal de plant niet goed gedijen in volledige schaduw. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze in tuinen vanwege de insecten die het aantrekt.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders, bijen en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt daarmee voor een gevarieerde voedselbron in de tuin en bevordert de bestuiving van andere planten. Het is dus zeker een goede toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2-3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om bloemen te produceren en gezond te blijven. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Nee, de plant Cytisus purpureus heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bloeit met paarse bloemen.

 • Het is aan te raden om deze plant na de bloei te snoeien om de vorm en de bloei te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Snoei niet te rigoureus om overmatige groei te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt.

  Voor Tuinplanten is het raadzaam om gebruik te maken van speciale potgrond voor Tuinplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en drainage om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt vervangen om de groei en bloei te stimuleren.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig, zodat overtollig water kan weglopen. Een lichtzure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei. Vermijd zware kleigronden en voeg eventueel compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Deze plant is geschikt voor in de tuin, op een plek waar genoeg zonlicht is.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant te beschermen met een dikke laag mulch of stro. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig snoeien in het voorjaar zal de groei en bloei bevorderen. Houd de plant goed water tijdens droge periodes.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan een matige bemesting in het voorjaar met organische meststoffen of specifieke bloeimeststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een verminderde bloei. Voordat je gaat bemesten is het aan te raden om de zuurgraad van de grond te testen en te zorgen voor een goede drainage.

  Het wordt aanbevolen om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en voedingsstoffen toevoegen naarmate het afbreekt. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De plant verlangt een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de juiste groeiomstandigheden te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en rupsen. Een effectieve manier om deze plaagdieren te bestrijden is door ze met een krachtige waterstraal van de plant af te spoelen of door biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voorkom overmatig water geven en zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cytisus purpureus, ook bekend als de purperen brem, is een struik uit de vlinderbloemenfamilie die van nature voorkomt in Zuid-Europa. De plant heeft opvallende paarse bloemen die in trossen groeien en een heerlijke zoete geur verspreiden. Het blad van de Cytisus purpureus is smal en groen van kleur. Deze plant is zeer geliefd bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen. Cytisus purpureus gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.