Cytisus (Scoparius Grp) 'Andreanus Splendens'

Cytisus (Scoparius Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cytisus 'Andreanus Splendens' is een groenblijvende struik met mooie, gele bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders aan. De blaadjes zijn smal en groen van kleur. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige tuinen en goed doorlatende grond. De Cytisus 'Andreanus Splendens' heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cytisus (Scoparius Grp) 'Andreanus Splendens' is een groenblijvende plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke vereisten. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  De Cytisus (Scoparius Grp) 'Andreanus Splendens' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kunnen bloemen minder prominent zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Cytisus (Scoparius Grp) 'Andreanus Splendens' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceren en de nectar die ze bevatten. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  'Deze plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.'

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen. Geef bij warm weer voldoende water om de plant gezond te houden.

  Nee, Cytisus (Scoparius Grp) 'Andreanus Splendens' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie, omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden in de tuin te gebruiken.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en zorgen zo voor een rustige omgeving. Het is echter afhankelijk van de omvang en dichtheid van de plant of deze daadwerkelijk geluidsdempend is in jouw tuin. Het is daarom aan te raden om voldoende planten te plaatsen voor het beste effect.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm compact te houden en de groei te stimuleren. Verwijder dood hout en snoei eventuele uitlopers terug tot de gewenste lengte. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is voor een optimale snede.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatwording om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Het is aanbevolen om regelmatig voedingsstoffen toe te voegen aan de potgrond voor een gezonde groei.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond die neutraal tot licht zuur van pH is. Zorg voor een bodem die niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voedingrijke bodems worden aanbevolen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats beschut is tegen harde wind. De plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als solitaire plant.

  Deze plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is echter altijd aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme vorst door bijvoorbeeld mulch rond de basis aan te brengen. Als er toch vorstschade optreedt, snoei dan de beschadigde delen in het voorjaar weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik meststoffen speciaal voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  De plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Een organische meststof met een laag stikstofgehalte is geschikt voor deze plant. Het kan nuttig zijn om in het voorjaar en de zomer een lichte bemesting toe te voegen voor een gezonde groei.

  Je kunt mulch gebruiken voor deze tuinplant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het zal ook helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers of compost voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een ideale zuurgraad voor deze plant is tussen de 6,5 en 7,0. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen worden ingezet. Ook regelmatig controleren op plagen zoals bladluizen en deze handmatig verwijderen, helpt bij de bescherming van de plant. Het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden kan ook effectief zijn bij het bestrijden van ongedierte op de plant.

 • Omschrijving

  De Cytisus 'Andreanus Splendens' is een groenblijvende struik met mooie, gele bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders aan. De blaadjes zijn smal en groen van kleur. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige tuinen en goed doorlatende grond. De Cytisus 'Andreanus Splendens' heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.