Cytisus 'Daisy Hill Splendens'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is een opvallende struik met heldergele bloemen die bloeien in de late lente tot de vroege zomer. De struik groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het blad is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is een prachtige aanwinst voor elke tuin met zijn vrolijke bloemen en aantrekkelijke groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en blijft kaal tot het voorjaar. Het is een sierstruik die voornamelijk in de zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om tijdens strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals mulch of een beschermhoes. Deze plant kan goed overwinteren in de Nederlandse tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei zal de groei bevorderen.

  De bloeiende struik heeft een ruime plek in de volle zon nodig en kan tot 2 meter hoog en breed worden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te bloeien. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de struik te controleren.

  De plant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben normaal gesproken één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Cytisus 'Daisy Hill Splendens' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, hommels en vlinders. Door zijn bloemen en nectar biedt de plant voedsel en habitat voor verschillende insectensoorten. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan een gezondere en diversere omgeving voor lokale fauna.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Het is niet nodig om de plant in de schaduw te zetten.

  Nee, de plant Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft enige geluidsdempende eigenschappen, maar is niet zo effectief als specifieke geluidswerende planten. Het blad en takken kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het creëren van een rustigere omgeving. Het plaatsen van meerdere planten kan het geluid verder verminderen.

 • De plant kan na de bloei worden gesnoeid om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig lichtjes om de plant compact te houden. Snoei niet te diep in oud hout om de bloei voor het volgende seizoen niet te belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond vochtigheid te controleren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en voeding tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant prefereert goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om te zorgen voor winterbescherming, is het raadzaam om de plant te mulchen met compost of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant door de winter heen te beschermen door deze af te dekken met een jute zak of tuinvlies. Bij strenge vorst is het verstandig om de plant te beschermen met een isolatiemateriaal zoals stro of noppenfolie.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm en bloei te verbeteren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft behoefte aan een voedzame bemesting in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur een langzaam werkende meststof die geleidelijk voedingsstoffen afgeeft. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid bemesting.

  Het is aan te raden om bij het planten van tuinplanten mulch te gebruiken. Mulch beschermt de wortels tegen vorst en uitdroging en zorgt voor een goede vochtregulatie in de grond. Daarnaast helpt het ook onkruid onder controle te houden.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem in balans is om de plant gezond te houden. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals regelmatig controleren op plagen, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de planten gezond te houden en plagen te voorkomen. Bij ernstige besmettingen kan het nodig zijn om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar dit wordt over het algemeen afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is een opvallende struik met heldergele bloemen die bloeien in de late lente tot de vroege zomer. De struik groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het blad is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Cytisus 'Daisy Hill Splendens' is een prachtige aanwinst voor elke tuin met zijn vrolijke bloemen en aantrekkelijke groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.