Cytisus 'Firefly'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Firefly' is een compacte, bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende gele bloemen die lijken op vlinders. De bloemen bloeien in het voorjaar en creëren een prachtig kleurcontrast in de tuin. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, borders of als solitaire plant. 'Firefly' heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om zijn vorm te behouden.

  . Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in de winter tegen strenge vorst. Planten kunnen beschadigd raken als de temperatuur onder -10 graden Celsius komt.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale verzorging. Zolang ze voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgen, zullen ze gezond groeien en bloeien. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen en takken te snoeien om de groei te stimuleren.

  Cytisus 'Firefly' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant ongeveer 1,5 meter van andere planten te plaatsen. Zo kan hij zijn volle groei bereiken en optimaal bloeien.

  De plant groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. In de zomer kan het nodig zijn om iets vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze als je jouw tuin wilt helpen bestuiven. De bloemen van deze plant bevatten veel nectar, wat aantrekkelijk is voor insecten.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben zodat verschillende dieren voedsel en schuilplaatsen kunnen vinden. Daarnaast kunnen planten ook bijdragen aan de bodemkwaliteit en het ecosysteem in de tuin.

  De Cytisus 'Firefly' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Cytisus 'Firefly' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht en warme temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan bij consumptie schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om planten alleen te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende capaciteit door de bladeren en stengels, maar kunnen wel helpen bij het absorberen van geluiden in de buitenruimte.

 • De plant dient na de bloei lichtjes teruggesnoeid te worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder oude, dode takken en dun de plant indien nodig uit. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel een teveel aan water. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zal helpen om de wortels gezond te houden en de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Vermijd potgrond die te nat blijft, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware kleigrond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat is.

  De tuinplant houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en kies een plekje uit de wind. De plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen en als solitaire plant.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld deze af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Bij langdurige vorst kan het ook helpen om de plant in te pakken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Cytisus 'Firefly' hebben regelmatige bemesting nodig in het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die geschikt is voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het bevordert ook de groei van de plant en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Het is beter om compost of boomschors te gebruiken als mulch voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en geen water blijft staan. Het is aan te raden om de zuurtegraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je gebruik maken van verschillende methoden zoals het besproeien met een natuurlijke insectenbestrijdingsmiddel, het regelmatig controleren van de plant op plagen en het verwijderen van aangetaste delen. Ook kun je overwegen om nuttige insecten te introduceren die de schadelijke insecten op natuurlijke wijze bestrijden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Firefly' is een compacte, bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende gele bloemen die lijken op vlinders. De bloemen bloeien in het voorjaar en creëren een prachtig kleurcontrast in de tuin. Deze plant is zeer geschikt voor rotstuinen, borders of als solitaire plant. 'Firefly' heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.