Cytisus 'Fulgens'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Fulgens', ook bekend als de rode brem, is een compacte struik met heldere rode bloemen die bloeien van het late voorjaar tot de zomer. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het blad van de Cytisus 'Fulgens' is groen en smal, waardoor de rode bloemen extra opvallen. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Hij verliest zijn bladeren in de herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is aan te raden om de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen.

  Cytisus 'Fulgens' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn volledige grootte te bereiken en niet te dicht op andere planten staat. Houd rekening met de groeisnelheid van de plant en geef hem voldoende ruimte om zich uit te kunnen breiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en zal de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren om de juiste waterbehoefte vast te stellen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan elke tuin die wil bijdragen aan het behoud van deze insecten.

  Cytisus 'Fulgens' trekt bijen, hommels en vlinders aan met zijn bloemen en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die houdt van veel licht en warmte. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is aan te raden deze plant niet in te nemen.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

 • Het snoeien van deze plant kan het best worden gedaan direct na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  Deze plant wordt graag regelmatig bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Een luchtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen wordt aanbevolen voor een goede groei. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten voor optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Ideaal is een plekje in de border of als solitaire plant in de tuin.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch over de grond aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door bijvoorbeeld een schutting te plaatsen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en verwijder dode takken. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Cytisus 'Fulgens' heeft behoefte aan een bemesting in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan gebruikt worden rondom deze plant om vocht vast te houden, onkruidgroei tegen te gaan en de grond te voeden. Het zorgt voor een gezonde en bloeiende plant. Grof organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers of boomschors is geschikt voor deze plantensoort.

  De Tuinplanten houden van neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei van de plant. Verder gedijen ze goed in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Cytisus 'Fulgens', kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast is regelmatige inspectie en het handmatig verwijderen van ongedierte ook een effectieve methode. Voorkom overmatig water geven, omdat dit kan leiden tot schimmel en aantrekken van ongedierte.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Fulgens', ook bekend als de rode brem, is een compacte struik met heldere rode bloemen die bloeien van het late voorjaar tot de zomer. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het blad van de Cytisus 'Fulgens' is groen en smal, waardoor de rode bloemen extra opvallen. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.