Cytisus 'Golden Cascade'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Golden Cascade' is een sierlijke struik met een hangende groeiwijze en lange, overhangende takken vol met heldergele bloemen. De bloemen van deze plant verschijnen in het voorjaar en zorgen voor een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of als eyecatcher in een border. Cytisus 'Golden Cascade' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droge periodes. Door zijn opvallende verschijning en lange bloeiperiode is deze plant een aanwinst voor elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cytisus 'Golden Cascade' is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -10 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Het snoeien van de plant is slechts af en toe nodig om de vorm te behouden.

  De Cytisus 'Golden Cascade' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en structuren, zodat de takken vrij kunnen hangen. Een ruimte van ongeveer 1,5 tot 2 meter in diameter is ideaal voor de optimale groei van deze plant.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder goed zijn en kunnen er mogelijk minder bloemen verschijnen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten in het algemeen kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Planten met bloemen en nectar zijn vooral nuttig voor het aantrekken van verschillende soorten insecten.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge periodes. Water geven in de ochtend of avond is ideaal om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Cytisus 'Golden Cascade' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Ja, als struik kan ik geluid dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Planten hebben een verzachtende werking op geluid en kunnen helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is echter belangrijk om meerdere planten te plaatsen voor een merkbaar effect op geluidsdemping.

 • Het is aan te raden om Cytisus 'Golden Cascade' na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel enkele oudere takken weg om de plant te verjongen. Vermijd echter te rigoureus snoeien, aangezien dit de bloei kan verminderen.

  Geef regelmatig water tijdens droge periodes, vooral in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt, dit kan leiden tot schade aan de plant.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor Tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur neutraal tot licht zuur zijn. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen en organisch materiaal. Vermijd stagnerend water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats beschut is tegen harde wind om beschadiging van de takken te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de basis. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat de plant te veel vocht vasthoudt, bijvoorbeeld door te zorgen voor een goede afwatering. Mocht het toch extreem koud worden, kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  De plant heeft in het voorjaar een meststof nodig die rijk is aan fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant niet tijdens de rustperiode in de winter.

  Mulch kan worden toegepast rond de plant om vocht vast te houden in de grond, onkruidgroei te verminderen en de plant te beschermen tegen kou. Het kan het beste in het voorjaar worden aangebracht en jaarlijks worden vernieuwd. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld compost, houtsnippers of stro.

  De plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep, of het planten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, worden gebruikt. Ook regelmatig inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant. Houd de plant altijd gezond en zorg voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Golden Cascade' is een sierlijke struik met een hangende groeiwijze en lange, overhangende takken vol met heldergele bloemen. De bloemen van deze plant verschijnen in het voorjaar en zorgen voor een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of als eyecatcher in een border. Cytisus 'Golden Cascade' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droge periodes. Door zijn opvallende verschijning en lange bloeiperiode is deze plant een aanwinst voor elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.