Cytisus 'Golden Sunlight'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Golden Sunlight' er en busk, der er kendt for sine klare gule blomster, der ligner gyldne solstråler. Planten har en kompakt vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Bladene på 'Golden Sunlight' er grønne og smalle, hvilket får de gule blomster til at skille sig ekstra ud. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Cytisus 'Golden Sunlight' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil falde af i vintermånederne og dukke op igen om foråret. Det er en løvfældende havplante.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved kraftig frost. Planten kan godt overleve i vores hollandske klima.

  "Cytisus 'Golden Sunlight'" er en nem plante at vedligeholde og kræver minimal pleje. Så længe planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt i haven. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen.

  For at trives kræver denne plante tilstrækkeligt med plads til at udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag hensyn til plantens væksthastighed og størrelse, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Nej, denne plante trives bedst i fuld sol. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og den kan blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Havebrug har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, især i tørre perioder. Sørg for, at planten aldrig står i en vandpyt.

  Ja, haveplanter er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Blomsterne på denne plante er tiltrækkende for disse bestøvere.

  Haveplanter er generelt mindre gavnlige for biodiversitet end indfødte planter. Indfødte planter giver mad og levesteder til lokale dyr og insekter. Derfor anbefales det også at placere indfødte planter i haven for at få en mere varieret og sundere biodiversitet.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni månederne, og blomstringen kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det er en stærk og solglad haveplante.

  Nej, planten er ikke spiselig. At indtage dele af planten kan føre til sundhedsproblemer. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Ja, planten har et tæt løvtag, der kan dæmpe støj. Dette kan bidrage til at absorbere og reducere lyde i det område, hvor planten vokser.

 • Beskær denne plante lige efter blomstringen ved at skære en tredjedel af de udblomstrede grene. Fjern gamle grene for at bevare plantens form og vitalitet. Vær forsigtig med at beskære om vinteren, da det kan reducere blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved roden og undgå at bladene bliver våde.

  Haveplantene kræver en veldrænet pottemuld med en neutral surhedsgrad for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Brug af organisk muld kan hjælpe med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodæd. Det anbefales at berige jorden med kompost eller organisk gødning for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Undgå for våd jord for at undgå rodrot. Beskyt planten mod hård vind.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at bruge muld eller en beskyttelsespose. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå råd på rødderne. Det er vigtigt at placere planten væk fra vinden for at undgå skade på grenene.

  Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og fremme ny vækst. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene for at holde planten sund.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for den rigtige dosering. Overgødskning kan forårsage skader på planten, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch kan bruges til at reducere ukrudtsvækst, holde på fugt og regulere jordtemperaturen. Det kan påføres omkring planten, men hold mulchen væk fra stammen for at undgå kvælning. Vælg organiske mulchmaterialer som træflis eller kompost for en bedre jordkvalitet.

  Havplanter trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og sundhed. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og foretage justeringer efter behov med kalk eller kompost.

  For at undgå skadedyr som bladlus og spindemider er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skade. I tilfælde af angreb kan naturlige fjender som mariehøns eller rovstikke hjælpe med bekæmpelsen. Hvis skadedyrene bliver for talrige, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes, såsom neemolie eller pyrethrum.

 • Beskrivelse

  Cytisus 'Golden Sunlight' er en busk, der er kendt for sine klare gule blomster, der ligner gyldne solstråler. Planten har en kompakt vækstform og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Bladene på 'Golden Sunlight' er grønne og smalle, hvilket får de gule blomster til at skille sig ekstra ud. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster. Cytisus 'Golden Sunlight' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.