Cytisus 'Newry Seedling'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Newry Seedling' is een compacte struik met langwerpige groene bladeren en felgele bloemen die in trossen aan de takken hangen. Deze plant bloeit in de lente en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De 'Newry Seedling' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border. Deze plant heeft regelmatig snoeien nodig om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strengere vorst. Planten kunnen worden afgedekt met mulch of een beschermhoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Deze plant kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een afstand van ongeveer 80-100 centimeter tussen elke plant. Hierdoor kunnen ze optimaal groeien en bloeien.

  Ja, Cytisus 'Newry Seedling' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant heeft heldergele bloemen die vlinders en bijen aantrekken en is daarom een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, planten die behoren tot de groep van tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, vogels en andere dieren. Ook kunnen ze helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en het bevorderen van een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten organismen. Het is dus positief voor de biodiversiteit om tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  Nee, Cytisus 'Newry Seedling' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet effectief als geluidsdempers. Voor geluidsdemping worden doorgaans andere materialen gebruikt.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Gebruik scherpe snoeischaren voor een schone snede.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen voor je opnieuw water geeft.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Het gebruik van een meststof speciaal voor bloeiende planten zal de groei en bloei bevorderen.

  Cytisus 'Newry Seedling' gedijt het best in goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is, en vermijd zware, kleiachtige of waterlogged grond. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te verbeteren met organisch materiaal.

  Deze plant gedijt het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg tijdens de winter voor een goede bescherming tegen vorst door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Vermijd te veel vocht rond de wortels om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in een beschutte plek te planten om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm en bloei te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Cytisus 'Newry Seedling' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant in het voorjaar, voor de bloeiperiode, en eventueel nogmaals in de zomer voor extra voeding.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Mulchen beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en rupsen. Om deze plagen te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten of een natuurlijk insecticide gebruiken. Ook regelmatig inspecteren en eventueel aangetaste bladeren verwijderen kan helpen bij de ongediertebestrijding.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Newry Seedling' is een compacte struik met langwerpige groene bladeren en felgele bloemen die in trossen aan de takken hangen. Deze plant bloeit in de lente en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De 'Newry Seedling' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border. Deze plant heeft regelmatig snoeien nodig om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.