Cytisus 'Palette'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Palette' er en kompakt busk med smukke lyserøde og hvide blomster, der hænger i klaser på grenene. Denne plante blomstrer fra sen forår til sommer og tiltrækker sommerfugle. Bladene er grønne og smalle i form. 'Palette' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Denne plante er et smukt bidrag til haven eller terrassen på grund af sine farverige blomster og kompakte vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Cytisus 'Palette' er ikke stedsegrøn. Plantens blade vil ofte ændre farve og falde af om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under -10 grader Celsius. Planten har brug for et beskyttende lag om vinteren.

  Cytisus 'Palette' er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og beskæring efter blomstring vil holde planten sund. Det er en stærk haveplante, der trives godt i de fleste haveomgivelser.

  Planten har brug for cirka 1,5 meter plads for at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå kvælning. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved plantning af den.

  Cytisus trives bedst på en solrig placering og vil ikke vokse godt i skyggen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for at forblive sund og blomstre godt. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet, og blomstringen kan være skuffende.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme somre. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at drukne den. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar. Det tiltrækker disse insekter og bidrager til biodiversiteten i haven. Det er et passende valg til haver, der ønsker at bidrage til bevaringen af disse vigtige bestøvere.

  Ja, Cytisus 'Palette' er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere. Blomsterne giver mad og skjul til forskellige insekter. Derudover kan fugle fodre sig med plantens frø.

  Denne plante blomstrer i maj og juni månederne. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Det anbefales at beskytte planten mod skarp frost om vinteren.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til forbrug. Spiseligheden af planter kan variere fra art til art.

  Cytisus 'Palette' har ikke specifikke egenskaber, der er lyddæmpende. Det er primært en dekorativ haveplante, der er kendt for sine farverige blomster. Hvis du leder efter lyddæmpende egenskaber, bør du bedre vælge specifikke planter som bambus eller nåletræer.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at bevare formen og fremme unge skud. Fjern døde, syge eller beskadigede grene om foråret. Beskær ikke for hårdt, så planten har tilstrækkelig tid til at komme sig og blomstre igen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet, så rødderne ikke bliver for våde. Undgå dog at jorden tørrer ud mellem vandingerne.

  Planten har brug for en veldrænet, næringsrig pottemuld. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men ikke lade den drukne. Disse planter trives godt i pottemuld med en neutral pH-værdi.

  'Cytisus 'Palette' foretrækker godt drænet, kalkholdig jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. En let sur jord kan også være velegnet til denne plantesort.

  Cytisus 'Palette' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, så den kan vokse og blomstre godt. Placer planten helst på et beskyttet sted i haven.

  Om vinteren kan det være klogt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge et lag mulch eller blade omkring basen. Sørg for at planten er godt pakket ind og beskyttet mod stærk vind og frost. Det anbefales også at plante planten et beskyttet sted for at beskytte den ekstra mod kulden.

  Planten kræver regelmæssig beskæring efter blomstring for at bevare formen. Sørg for veldrænet jord og giv moderat vand. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme en sund vækst af haveplanter. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at dække planten med et lag muld for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade. Sørg for, at mulchlaget ikke bliver rakt op mod plantens stængler.

  Haveplanter som Cytisus 'Palette' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og sundhed.

  Planten kan lide af lus, spindemider og larver. For at bekæmpe disse skadedyr kan du introducere naturlige fjender som f.eks. mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie.

 • Beskrivelse

  Cytisus 'Palette' er en kompakt busk med smukke lyserøde og hvide blomster, der hænger i klaser på grenene. Denne plante blomstrer fra sen forår til sommer og tiltrækker sommerfugle. Bladene er grønne og smalle i form. 'Palette' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Denne plante er et smukt bidrag til haven eller terrassen på grund af sine farverige blomster og kompakte vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.