Daboecia cantabrica 'Purpurea'

Daboecia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daboecia cantabrica 'Purpurea' er en stedsegrøn busk fra lyngfamilien. Denne plante er kendt for sine smukke, lilla blomster, der blomstrer om sommeren. Bladene er små og mørkegrønne, hvilket skaber en smuk kontrast til de lilla blomster. Variationen 'Purpurea' er særligt populær på grund af dens rige og intense lilla blomsterfarve. Planten trives godt i sur jord og kan anvendes som bunddække i stenbede eller som dekorativ tilføjelse i blomsterbedet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Det er et smukt tilføjelse til haver, især om vinteren når andre planter er nøgne. Det giver farve og struktur, selv i de koldere måneder.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at dække planten til under hård frost med f.eks. blade eller halm. Generelt set kan denne plante derfor overleve fint i vores hollandske klima.

  "Daboecia cantabrica 'Purpurea' er generelt let at passe og kræver lidt særlig pleje. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær eventuelt om foråret for at holde planten kompakt."

  For denne plante har du brug for cirka 30 til 50 centimeter plads, både i bredden og i højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Husk også at tage højde for nærheden af andre planter for at undgå, at de hindrer hinanden i deres vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en ideel plante til steder med mindre sollys, da den trives godt i skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand mindst en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at kontrollere jordens fugtighed regelmæssigt for at undgå udtørring.

  Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, der produceres. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse insekter. Blomsterne er attraktive for bestøvere og kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven.

  Ja, Daboecia cantabrica 'Purpurea' er godt for biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Planten forsyner disse insekter med mad og bidrager dermed til et sundt økosystem i haven. Derudover kan planten fungere som skjulested for små dyr.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og bruges ikke til forbrug. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og blade. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Daboecia cantabrica 'Purpurea' har en lyddæmpende effekt på grund af dens tætte vækst og blade. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Det er dog ikke en fuldstændig lydisolering.

 • Planten skal beskæres let efter blomstring for at bevare en smuk form. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt fremstående grene. Beskær ikke for voldsomt, så planten har tilstrækkelig tid til at forberede sig på vinteren.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedre at give dybt vand lejlighedsvis end regelmæssigt overfladevand.

  Foretrækker sur muld til denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Tilføj lejlighedsvis lidt speciel gødning til surjordende planter i vækstsæsonen.

  Planten trives bedst i sur, veldrænet jord med en god fugtighed. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt og tilføre organisk materiale. Tunge og lerholdige jorde bør undgås.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Sørg for tilstrækkelig vinterbeskyttelse ved at dække planten med mulch, halm eller blade. Placer planten på et beskyttet sted væk fra vind og regn. Ved kraftig frost kan det hjælpe at dække planten med et fleece-dække.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan tåle tørke godt. Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og blomstringen. Giv planten regelmæssigt vand og sørg for en veldrænet jord.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter regelmæssigt for at opnå god vækst og blomstring. Brug en organisk gødning om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren. Følg altid instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulching er en god måde at bevare fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, blade eller bark og læg et lag på 5-10 cm rundt om planten, men hold stængler og blade frie. Forny mulchlaget årligt om foråret for optimale resultater.

  Jorden, hvor denne plante trives, skal have en sur pH-værdi, helst mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med f.eks. tørvetørv. Denne plante vil vokse og blomstre bedst i en sur jord.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du bruge forskellige metoder såsom regelmæssig kontrol af insekter, sprøjtning med insekticider eller brug af naturlige fjender som marihøns. Manuel fjernelse af skadedyr kan også være effektivt i bekæmpelse af skadedyr. Sørg desuden for god luftcirkulation og optimale vækstbetingelser for at holde planten sund og modstandsdygtig mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Daboecia cantabrica 'Purpurea' er en stedsegrøn busk fra lyngfamilien. Denne plante er kendt for sine smukke, lilla blomster, der blomstrer om sommeren. Bladene er små og mørkegrønne, hvilket skaber en smuk kontrast til de lilla blomster. Variationen 'Purpurea' er særligt populær på grund af dens rige og intense lilla blomsterfarve. Planten trives godt i sur jord og kan anvendes som bunddække i stenbede eller som dekorativ tilføjelse i blomsterbedet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.