Daphne burkwoodii 'Somerset'

Daphne

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daphne burkwoodii 'Somerset' er en kompakt busk med skinnende, læderagtige blade, der blomstrer om foråret med duftende, rosa blomster. Denne plante har en busket vækstform og kan blive cirka 1 meter høj. Det er en langsomt voksende og stedsegrøn plante, der trives godt i halvskygge til fuld sol. 'Somerset' er meget elsket på grund af blomsternes lækre duft og er et perfekt supplement til en havebed eller som en solitær plante. Den kræver veldrænet jord og regelmæssig beskæring for at bevare sin form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året rundt. Det er en vinterhårdfør plante, der er perfekt til haven.

  Daphne burkwoodii 'Somerset' er vinterhårdfør ned til cirka -15°C. Disse haveplanter kan således tåle temmelig lave temperaturer, men det anbefales at beskytte dem godt mod hård frost.

  Ja, denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for tilstrækkeligt med vand og en gødet jord. Beskær eventuelt efter blomstring for at bevare plantens form og sundhed.

  Daphne burkwoodii 'Somerset' har brug for et rummeligt sted i haven med tilstrækkelig plads til rødderne at sprede sig. En gennemsnitlig afstand på omkring 1,5 til 2 meter omkring planten er ideel. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft til at forblive sund.

  Ja, Daphne burkwoodii 'Somerset' trives godt i skyggen. Det er en stærk og langsomt voksende busk, der trives godt i halvskygge til skyggefulde områder. Sørg for frugtbar og veldrænet jord for optimal vækst.

  Daphne burkwoodii 'Somerset' skal have vand mindst en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at den bliver for våd. Giv muligvis mere vand i tørre perioder.

  Ja, Daphne burkwoodii 'Somerset' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. De duftende blomster tiltrækker disse insekter med deres søde duft. Det er en værdifuld plante til at tiltrække bestøvere i haven.

  Daphne burkwoodii 'Somerset' kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket har en positiv indvirkning på økosystemerne i din have. Derudover kan planten også fungere som skjulested for små dyr og insekter, der bidrager til en sund biodiversitet. Det er derfor vigtigt at sørge for en mangfoldighed af plantearter i din have for at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra marts til maj, og blomstringsperioden varer cirka 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Planter i fuld sol har generelt brug for mere vand end planter i skyggen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig, da både bærrene og bladene er giftige for mennesker og dyr. Indtagelse af dele af denne plante kan føre til alvorlige sundhedsproblemer. Det frarådes derfor kraftigt at spise denne plante.

  Ja, Daphne burkwoodii 'Somerset' har tæt løv, der kan absorbere og dæmpe lyd. Dog vil det ikke have de samme lydisolerende egenskaber som f.eks. en støjvold eller specielle lydisolerende materialer. Generelt kan haveplanter dog absorbere en vis grad af lyd.

 • Planten skal bedst beskæres let efter blomstring for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær også for at holde planten kompakt. Beskær aldrig for hårdt, da dette kan reducere blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke udtørres. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene.

  Denne plant kræver en veldrænet pottemuld for at undgå rodrot. Det anbefales at bruge pottemuld, der er egnet til haveplanter. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Planten kræver en godt drænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilføj organisk materiale for en bedre vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for godt drænet jord og beskyt planten mod hård vind. Denne haveplante foretrækker en skærmet placering i haven.

  I strenge vintre kan det være nyttigt at beskytte planten med f.eks. et lag muld eller blade. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå skader forårsaget af frost. Det anbefales også at beskytte planten mod hård vind og kolde temperaturer.

  Sørg for en veldrænet jord og placér planten et solrigt eller halvskyggefuld sted. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder og gød planten om foråret med organisk gødning. Beskær om nødvendigt efter blomstring for at bevare plantens form og størrelse.

  Have The Garden Plants ikke brug for specifik gødning. Det er tilstrækkeligt at anvende organisk gødning omkring planten om foråret. Overgødning kan føre til skade på rødderne.

  Det anbefales at dække jorden omkring planten med et lag muld for at bevare fugt og forhindre ukrudt i at vokse. Muld kan bestå af organisk materiale som blade, kompost eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stængler for at forhindre råd.

  Den optimale jord pH for denne plante ligger mellem 6,0 og 6,5 på pH-skalaen. Sur jord kan føre til klorose, mens for basiske jord kan føre til dårlig optagelse af næringsstoffer. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  For haveplanter som disse kan skadedyr såsom bladlus, spindemider og hvidflue være et problem. Disse kan bekæmpes med insekticider eller ved regelmæssigt at inspicere planterne og fjerne angrebne dele. Brug professionel hjælp i tilfælde af alvorlige skadeproblemer.

 • Beskrivelse

  Daphne burkwoodii 'Somerset' er en kompakt busk med skinnende, læderagtige blade, der blomstrer om foråret med duftende, rosa blomster. Denne plante har en busket vækstform og kan blive cirka 1 meter høj. Det er en langsomt voksende og stedsegrøn plante, der trives godt i halvskygge til fuld sol. 'Somerset' er meget elsket på grund af blomsternes lækre duft og er et perfekt supplement til en havebed eller som en solitær plante. Den kræver veldrænet jord og regelmæssig beskæring for at bevare sin form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.