Brugmansia sanguinea

Brugmansia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brugmansia sanguinea is een soort plant die bekend staat om zijn hangende trompetvormige bloemen die felrood van kleur zijn en een heerlijke geur verspreiden. De plant kan aanzienlijke hoogte bereiken, tot wel 3 meter, en heeft een bossige groeiwijze met langwerpige bladeren. Brugmansia sanguinea is afkomstig uit Zuid-Amerika en gedijt goed in warme en vochtige klimaten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant omdat alle delen ervan giftig zijn bij inname. Vanwege zijn opvallende bloemen wordt Brugmansia sanguinea vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Brugmansia sanguinea is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in de lente weer nieuw blad krijgt.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder de 5 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter binnen te houden of te beschermen tegen vorst.

  De Brugmansia sanguinea heeft regelmatige zorg nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water en voeding te geven. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig.

  Brugmansia sanguinea heeft veel ruimte nodig om te groeien, dus het is aan te raden om hem in een ruime tuin te planten. Hij kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een kleine boom, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor zijn groei. Houd ook rekening met de grondsoort en de hoeveelheid zonlicht die de plant nodig heeft.

  Ja, de plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Het is aan te raden om de plant diep te laten weken bij het besproeien.

  Ja, de plant heeft grote bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit, omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Ook biedt hij beschutting en voedsel voor verschillende insecten in de tuin. De plant draagt op die manier bij aan het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de zomermaanden van juni tot augustus en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Brugmansia sanguinea kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Pas op met felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt zelfs als giftig beschouwd. Het consumeren van delen van de plant kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Brugmansia sanguinea is niet geluidsdempend.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Snoei vlak boven een zijtak of knop, zodat de plant mooi kan uitlopen. Snoei nooit te diep in de plant, dit kan de groei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor de beste groeiresultaten heeft deze plant goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond met wat grof zand of perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Brugmansia sanguinea gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet vochtig worden gehouden, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Een lichte zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Brugmansia sanguinea te beschermen tijdens de winter, is het belangrijk om de plant naar een vorstvrije locatie te verplaatsen, zoals een serre of binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het kan ook helpen om de plant in te pakken met beschermend materiaal, zoals fleece of noppenfolie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Daarnaast kan de plant af en toe wat plantenvoeding gebruiken voor een gezonde groei.

  Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen, maar verminder de hoeveelheid in de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus bemest met mate.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodem vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Het beschermt de wortels tegen vorst in de winter en houdt ze koel in de zomer. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch voor optimale resultaten.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Brugmansia sanguinea ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor water. Controleer regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas indien nodig de bemesting aan.

  voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten kunnen bepaalde insecticiden worden gebruikt die veilig zijn voor het milieu. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig direct te behandelen. Natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ook worden ingezet als natuurlijke bestrijdingsmethode.

 • Omschrijving

  Brugmansia sanguinea is een soort plant die bekend staat om zijn hangende trompetvormige bloemen die felrood van kleur zijn en een heerlijke geur verspreiden. De plant kan aanzienlijke hoogte bereiken, tot wel 3 meter, en heeft een bossige groeiwijze met langwerpige bladeren. Brugmansia sanguinea is afkomstig uit Zuid-Amerika en gedijt goed in warme en vochtige klimaten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant omdat alle delen ervan giftig zijn bij inname. Vanwege zijn opvallende bloemen wordt Brugmansia sanguinea vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.