Deutzia grandiflora

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deutzia grandiflora is een struik met grote, witte bloemen die in de lente bloeien. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. Deutzia grandiflora is winterhard en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Na de bloei kunnen de takken worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Deutzia grandiflora is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Voor extra bescherming kan je de plant afdekken met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Plant de Deutzia grandiflora op een zonnige of halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Deze plant heeft veel ruimte nodig en kan uitgroeien tot een flinke struik. Zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant hem op een plek waar hij vrij kan uitwaaieren en geen andere planten verstikt.

  Deutzia grandiflora groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Tuinplanten zoals de Deutzia grandiflora hebben doorgaans behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens drogere periodes.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bestuiving willen bevorderen.

  Deze plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerde leefomgeving en voedselbron voor verschillende diersoorten. Het kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei, juni en juli en de bloei duurt meestal ongeveer vier weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. In de volle zon kan de plant goed groeien en bloeien.

  Nee, Deutzia grandiflora is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de mooie bloemen.

  Ja, de plant heeft een dichte groei en kan geluid enigszins dempen. Het blad en de takken absorberen geluidsgolven en verminderen zo geluidstrillingen in de omgeving. Het effect is echter beperkt.

 • Het is raadzaam om na de bloei de uitgebloeide takken terug te snoeien tot vlak boven een knop. Dit zal de plant helpen om gezond en compact te blijven groeien. Het beste moment om te snoeien is na de bloei in juni.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te drassig wordt.

  Deutzia grandiflora gedijt goed in losse, goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Ze groeit het beste in humusrijke grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Deze plant groeit het best op een zonnige of licht beschaduwde plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuw door een beschermende laag om de takken aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint, om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei in het volgende seizoen. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Deutzia grandiflora hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer om de plant te voorzien van alle nodige voedingsstoffen. Let op dat je niet te veel mest gebruikt, dit kan juist schadelijk zijn voor de plant.

  Als het gaat om mulchen, is het belangrijk om organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers rond de plant te leggen. Mulch helpt de grond vochtiger te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  De plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum om ongedierte zoals bladluizen, spint en witte vlieg te bestrijden. Regelmatig controleren op ongedierte en preventief handelen helpt om de plant gezond te houden. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan het ecosysteem te voorkomen.

 • Omschrijving

  Deutzia grandiflora is een struik met grote, witte bloemen die in de lente bloeien. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. Deutzia grandiflora is winterhard en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Na de bloei kunnen de takken worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.