Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora'

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' is een opvallende struik met prachtige paarsroze bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn donkergroen en lancetvormig, waardoor de struik een vol en weelderig uiterlijk heeft. Deze plant kan tot wel 2 meter hoog worden en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border. De paarsroze bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor de struik ook een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin. Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst van kleur veranderen en uiteindelijk afvallen. Het wordt aangeraden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant is geschikt voor ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor optimale groei en bloei. Snoei na de bloei voor een gezonde en compacte groei.

  Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Deze tuinplant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder snel groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om zo de juiste hoeveelheid water te kunnen geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen. Dit maakt hem een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken. De bloemen bevatten nectar en pollen die deze insecten aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt de plant bij aan het behoud van de biodiversiteit in de tuin en de directe omgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Eetbare planten zijn vaak specifiek gekweekt voor consumptie en worden niet in tuinen geplant.

  De plant Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant met mooie bloemen. Andere planten kunnen wel geluid dempen, zoals bijvoorbeeld bamboe of coniferen.

 • Deze plant kan het beste na de bloei, in de zomer, gesnoeid worden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei tot net boven een paar bladeren of knoppen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels van de plant langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  De plant heeft in de winter bescherming nodig tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan worden bereikt door de plant af te dekken met mulch of bladeren. Het is ook raadzaam om de plant te beschermen tegen sneeuwophoping om schade te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en jaarlijks snoeien na de bloei bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' heeft behoefte aan bemesting in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende struiken. Het is belangrijk om de bemesting gelijkmatig te verdelen rond de basis van de plant en niet direct tegen de stam aan te brengen. Overmatige bemesting kan leiden tot een ophoping van mineralen in de grond en schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren in de tuin. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam of stengels. Kies natuurlijke materialen zoals boomschors, compost of bladeren voor een gezonde groei van de plant.

  De meeste Deutzia-variëteiten geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden, omdat dit van invloed kan zijn op de gezondheid en groei van de plant. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groeiresultaten.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' is een opvallende struik met prachtige paarsroze bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn donkergroen en lancetvormig, waardoor de struik een vol en weelderig uiterlijk heeft. Deze plant kan tot wel 2 meter hoog worden en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border. De paarsroze bloemen zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor de struik ook een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin. Deutzia purpurascens 'Kalmiiflora' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.