Deutzia lemoinei 'Boule de Neige'

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' is een sierlijke struik met opvallende witte bloemen die in het voorjaar bloeien. De struik heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Na de bloei ontwikkelt de struik groen blad dat in de herfst prachtig verkleurt naar rood en paars. Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en is goed winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant tijdens hele strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant bij aanhoudende vorst af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei en regelmatige bemesting volstaan voor een gezonde groei en bloei. Deze tuinplant is dus zeer geschikt voor beginnende tuiniers.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en kan bloeien. Zorg voor een plek waar de plant voldoende zonlicht en goede grond heeft.

  Deze plant groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het beste is om de plant te plaatsen op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en niet constant vochtig is om wortelrot te voorkomen. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de overvloedige bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Planten die insecten aantrekken hebben vaak aantrekkelijke bloemen en geuren.

  Ja, de Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en verschillende habitats voor insecten en andere kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus bijdragen aan de algehele biodiversiteit.

  'Deutzia lemoinei 'Boule de Neige'' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en is puur bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden verkocht.

  Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' heeft geen specifieke eigenschap van geluidsdemping. Tuinplanten hebben over het algemeen geen aantoonbaar effect op het dempen van geluid in de omgeving. Het is dus niet te verwachten dat deze plant geluid zal dempen.

 • Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder ongeveer een derde van de oudere takken om de groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft voedzame potgrond nodig die goed doorlaatbaar is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten staat graag in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware en te zure grond voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plant de Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld bedekken met stro of tuinvlies. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig mulchen en water geven tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen direct na de bloei om de vorm te behouden. Voed de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben in het voorjaar behoefte aan een bemesting met organische meststof of speciale meststof voor bloeiende planten. Geef niet te veel meststoffen om overbemesting te voorkomen. Verdeel de mest gelijkmatig rond de plant en vermijd direct contact met de wortels.

  Het is raadzaam om deze plant in het voorjaar te mulchen met compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het beschermen van de wortels tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde op peil te houden voor een optimale groei en bloei.

  van Gemiddeld of weinig gevoeligheid voor ongedierte en plagen. Voor preventie en bestrijding van ongedierte kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig controleren op tekenen van ongedierte is aanbevolen om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' is een sierlijke struik met opvallende witte bloemen die in het voorjaar bloeien. De struik heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Na de bloei ontwikkelt de struik groen blad dat in de herfst prachtig verkleurt naar rood en paars. Deutzia lemoinei 'Boule de Neige' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en is goed winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.