Erica carnea f. alba

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea f. alba er en vinterhårdfør busk med små, smalle stedsegrønne blade. Planten producerer smukke hvide blomster, der blomstrer om vinteren til tidlig forår. Blomsterne har en trompetform og vokser i tætte klaser på buskens grene. Erica carnea f. alba trives godt i sur, veldrænet jord og kræver regelmæssig vanding. Denne plante dyrkes ofte som jorddække og er en smuk tilføjelse til stenbede, bede og blomsterkasser.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade året rundt. Dette giver et vedvarende grønt udseende i haven, selv i vintermånederne.

  Planten er vinterhårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Denne plante kan derfor godt overleve i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Sørg for en veldrænet jord og giv regelmæssigt vand. Beskæring er ikke nødvendig, men kan give planten lidt form.

  Planten har brug for cirka 30 centimeter plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå overdreven konkurrence. Denne plante er velegnet til stenbede, bede og som bunddække.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller let skygge. I skyggen kan vækst og blomstring være mindre optimal. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne, men undgå også, at rødderne står for længe i fugtig jord for at undgå rodrot. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for fugtighed og tilpasse vandingspraksis derefter.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er et godt valg til en have for at tiltrække disse nyttige insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, da den tiltrækker insekter med sine blomster og giver skjulesteder for små dyr. Derudover bidrager den til mangfoldigheden af planter i haven, hvilket gavner den overordnede biodiversitet.

  Planten blomstrer fra januar til april, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Planten kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand i varme perioder. På denne måde vil planten forblive sund og vokse godt.

  Nej, planten Erica carnea f. alba er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af den tidlige blomstring om vinteren og det tidlige forår. Forbrug frarådes.

  Erica carnea f. alba har ingen specifikke lyddæmpende egenskaber. Generelt har planter med små blade og tætte buskede vækst mere lyddæmpende evne end planter med store blade og åben vækst. Derfor er det muligt, at denne plante tilbyder en vis grad af lyddæmpning, men det vil være begrænset.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres efter blomstringen, om foråret. Fjern her døde eller beskadigede grene og beskær planten let for at bevare formen. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  For Erica carnea f. alba, der dyrkes som haveplante, er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Det anbefales at bruge en blanding, der er specielt sammensat til surbundsplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord, der er let sur. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for våd. Planten kan også trives godt i jord med lav kalkindhold.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men den kan også vokse et sted med halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for fugtig. Denne plante egner sig godt til haven.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og sne. Et lag muld eller blade omkring planten kan hjælpe med at holde rødderne varme. Det anbefales også at plante planten et beskyttet sted.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Brug gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring.

  Haveplanter som disse har gavn af organiske gødninger, der er specifikt sammensat til lyngplanter. Brug en gødning med lavt indhold af kvælstof og et højere indhold af fosfor og kalium. Gød i foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulching af denne plante er vigtig for at holde fugtigheden i jorden og begrænse ukrudtets vækst. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk mulch materiale såsom blade, bark eller kompost.

  Jordens surhedsgrad, hvor denne plante vokser, bør være sur til let sur. En pH-værdi mellem 4,5 og 5,5 betragtes som ideel for vækst og blomstring af denne plante. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt foretage justeringer for at opretholde den rette surhedsgrad.

  Der er forskellige måder at bekæmpe skadedyr på denne haveplante. Dette kan blandt andet gøres ved regelmæssigt at kontrollere skadedyr og fjerne dem manuelt, eller ved at bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin. Sørg for, at planten er sund og får den rette pleje, så den er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Erica carnea f. alba er en vinterhårdfør busk med små, smalle stedsegrønne blade. Planten producerer smukke hvide blomster, der blomstrer om vinteren til tidlig forår. Blomsterne har en trompetform og vokser i tætte klaser på buskens grene. Erica carnea f. alba trives godt i sur, veldrænet jord og kræver regelmæssig vanding. Denne plante dyrkes ofte som jorddække og er en smuk tilføjelse til stenbede, bede og blomsterkasser.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.