Erica carnea 'December Red'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea 'December Red' is een wintergroene plant met kleine, naaldachtige bladeren die een mooie rode kleur krijgen in de wintermaanden. Deze plant bloeit van december tot maart met trosjes kleine, roze bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Het is een laagblijvende plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en volle zon. 'December Red' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borderbeplanting en als bodembedekker. Deze plant vereist weinig onderhoud en is zeer winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica carnea 'December Red' is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie aanvulling op de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. De plant kan goed overleven in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant in goed doorlatende grond staat en voldoende zonlicht krijgt, zal deze goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  "Erica carnea 'December Red'" heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien, het liefst in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Houd een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen de planten aan voor de beste groeiresultaten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In schaduwrijke plekken kan de groei en bloei verminderd worden. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft wekelijks één of twee keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Dit maakt het een geweldige toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, planten die bijen en andere bestuivers aantrekken zijn goed voor biodiversiteit. Deze plant bloeit in de winter en voorziet voedsel voor insecten wanneer er minder bloeiende planten beschikbaar zijn. Het toevoegen van diverse plantensoorten in de tuin stimuleert de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van december tot en met maart en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft geen problemen met blootstelling aan zonlicht gedurende de dag. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en kunnen daardoor een geluidsdempend effect hebben in de tuin.

 • Snoei de plant direct na de bloei in het voorjaar om de vorm en de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om nieuwe groei te stimuleren en de plant compact te houden. Knip de takken tot vlak boven een nieuw scheutje of bladknop.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Erica carnea 'December Red' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die licht zuur is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Deze tuinplanten kunnen het beste in de volle zon worden geplaatst.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, zure grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg voor een luchtige bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei. Vermijd te natte of te compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Plant de Tuinplanten in een border, rotstuin of als bodembedekker.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren aan de voet van de plant toe te voegen. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een isolerend materiaal zoals vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Gebruik meststof speciaal voor zuur minnende planten om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is een jaarlijkse bemesting in het voorjaar aan te raden, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een betere bloei en gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant geen meststoffen krijgt in de herfst en de winter.

  Mulch de bodem in de winter voor extra bescherming tegen vorst. Gebruik organisch materiaal, zoals bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor de plant Erica carnea 'December Red' dient zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte op afstand te houden bij deze tuinplant, kan regelmatig inspectie worden uitgevoerd op mogelijke plagen zoals bladluizen, spintmijten en taxuskevers. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventuele plagen snel aan te pakken om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erica carnea 'December Red' is een wintergroene plant met kleine, naaldachtige bladeren die een mooie rode kleur krijgen in de wintermaanden. Deze plant bloeit van december tot maart met trosjes kleine, roze bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Het is een laagblijvende plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en volle zon. 'December Red' is een uitstekende keuze voor rotstuinen, borderbeplanting en als bodembedekker. Deze plant vereist weinig onderhoud en is zeer winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.