Erica carnea 'Lohse's Rubin'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea 'Lohse's Rubin' is een winterharde heester die bekend staat om zijn prachtige, dieprode bloemen die in de vroege lente verschijnen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 centimeter. Het blad van de 'Lohse's Rubin' is smal en donkergroen van kleur, wat mooi contrasteert met de felgekleurde bloemen. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. 'Lohse's Rubin' is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant blijft dus ook in de winter groen.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is dus een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is geschikt voor in de tuin als tuinplant.

  "Erica carnea 'Lohse's Rubin' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang je de plant in de juiste omgeving plant en af en toe water geeft, zal hij goed gedijen. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen."

  Voor deze plant heeft u ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en kies een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Houd ook rekening met eventuele naburige planten en bomen voor voldoende licht en ruimte.

  Tuinplanten zoals ik groeien beter in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat ik toch nog voldoende zonlicht krijg om gezond te blijven. Te veel schaduw kan leiden tot langzamere groei en minder bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar houd deze wel vochtig. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen die nectar bevatten. Het trekt ook andere bestuivers aan zoals hommels en andere insecten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door verschillende insecten en vogels aan te trekken. De plant voorziet insecten van voedsel en biedt vogels beschutting. Het aanplanten van verschillende plantensoorten in de tuin zorgt voor een gevarieerd ecosysteem.

  De plant bloeit van januari tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft geen problemen met blootstelling aan direct zonlicht. Het is een robuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant is geluidsdempend dankzij zijn dichte begroeiing en bladeren die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken tot net boven de grond af. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortels en vermijd water op de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Gebruik potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure en vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en goed waterdoorlatend is. Vermijd kalkrijke grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of jute aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water doorlatende grond heeft en niet te nat staat in de winter. Een beschutte standplaats kan ook helpen bij het beschermen van de plant tegen koude temperaturen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, zeker tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en mest de plant in het voorjaar voor gezonde groei. Plaats de plant op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor heideplanten. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt en niet te dicht bij de stam van de plant komt.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grond te beschermen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De bodem voor de Erica carnea 'Lohse's Rubin' moet een zure pH-waarde hebben. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op insecten. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes kan helpen om ongedierte te bestrijden zonder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor de juiste standplaats, watergift en bemesting.

 • Omschrijving

  Erica carnea 'Lohse's Rubin' is een winterharde heester die bekend staat om zijn prachtige, dieprode bloemen die in de vroege lente verschijnen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 centimeter. Het blad van de 'Lohse's Rubin' is smal en donkergroen van kleur, wat mooi contrasteert met de felgekleurde bloemen. Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond. 'Lohse's Rubin' is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.