Erica carnea 'Myretoun Ruby'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica carnea 'Myretoun Ruby' is een winterharde heester die bekend staat om zijn weelderige bloei in de vroege lente. Deze plant heeft kleine, groenblijvende naaldachtige bladeren en produceert felrode bloemen die een opvallende kleur toevoegen aan de tuin. 'Myretoun Ruby' groeit compact en laag bij de grond, waardoor het een uitstekende bodembedekker is. Deze variëteit van de winterheide gedijt goed in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. De plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica carnea 'Myretoun Ruby' is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden de plant tijdens strenge vorst extra te beschermen. Planten in een goed gedraineerde bodem kan helpen de vorstbestendigheid te verbeteren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende.

  De plant heeft ongeveer een diameter van 30 cm en kan het beste worden geplant op een afstand van ongeveer 40 cm van andere planten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich uit te breiden en te groeien.

  Erica carnea 'Myretoun Ruby' groeit het beste op een plek met volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en zal de bloei minder uitbundig zijn. Zorg daarom voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Erica carnea 'Myretoun Ruby' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Pas de frequentie aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers in je tuin.

  Ja, de Erica carnea 'Myretoun Ruby' is een nectar- en stuifmeelrijke plant die bijen en andere insecten aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast is de plant wintergroen en biedt het schuilplekken voor kleine dieren. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van januari tot april en de bloei kan enkele weken tot zelfs maanden duren.

  Ja, Erica carnea 'Myretoun Ruby' kan goed tegen de volle zon. Deze planten zijn geschikt voor zonnige plekken in de tuin en kunnen goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant Erica carnea 'Myretoun Ruby' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft enigszins een geluidsdempend effect dankzij het dichte bladerdek en de compacte groeiwijze. Echter, het effect zal niet zo significant zijn als bij specifieke geluidsdempende planten. Over het algemeen helpen alle planten met bladeren wel bij het absorberen van geluidsgolven.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot net boven de grond. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en niet bovenop de bladeren.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond die licht zuur is. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet té nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond in het groeiseizoen zal de plant helpen om gezond te blijven.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren.

  Deze plant vereist een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant groeit goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Tuinplanten zoals Erica carnea 'Myretoun Ruby' hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Het is wel aan te raden om de plant goed water te geven voor de winter begint en eventueel wat mulch rond de wortels aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende, zure grond. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes, en snoei dode takken terug tot het gezonde blad. Het is aan te raden om in het voorjaar plantenvoeding te geven voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar een bemesting nodig met een langwerkende meststof voor zuurminnende planten. Gebruik bij voorkeur een organische meststof die rijk is aan stikstof en kalium. Bemest niet te veel om de grond niet te verzadigen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt dat onkruid groeit. Het beschermt de wortels tegen vorstschade en verbetert de bodemkwaliteit. Een laag mulch van 5-10 cm wordt aanbevolen voor optimale groei van tuinplanten.

  Deze plant geeft de voorkeur aan zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is raadzaam om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het besproeien met water of het gebruik van insecticiden gebruikt worden. Het is ook raadzaam om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Erica carnea 'Myretoun Ruby' is een winterharde heester die bekend staat om zijn weelderige bloei in de vroege lente. Deze plant heeft kleine, groenblijvende naaldachtige bladeren en produceert felrode bloemen die een opvallende kleur toevoegen aan de tuin. 'Myretoun Ruby' groeit compact en laag bij de grond, waardoor het een uitstekende bodembedekker is. Deze variëteit van de winterheide gedijt goed in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. De plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.