Erica carnea 'Pink Spangles'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea 'Pink Spangles' is een winterharde dwergheester met roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende spikkelige structuur, vandaar de naam 'Pink Spangles'. De plant bloeit van februari tot april en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van Erica carnea 'Pink Spangles' is groen en naaldachtig. Deze plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica carnea 'Pink Spangles' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt deze plant voor kleur en leven in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor een groenblijvende tuin of border.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Hij kan dus goed tegen koude temperaturen en kan buiten overleven tijdens de winter. Het is belangrijk om hem in de grond te planten en goed te beschermen als het extreem koud wordt.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zanderige en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben doorgaans een ruimte van ongeveer 30 tot 40 cm nodig om goed te kunnen groeien. Dit biedt voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen en de plant te laten bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en water krijgt.

  "Erica carnea 'Pink Spangles' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk niet het maximale bloeiresultaat geven."

  Deze tuinplant heeft gemiddeld een keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, als bodembedekker trekt de plant verschillende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd bodemleven en biedt het beschutting voor kleine dieren. Het is daarom een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van januari tot april en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed groeit en bloeit in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om planten uit de tuin te eten, tenzij uitdrukkelijk bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, als bodembedekker kan deze plant helpen bij het dempen van geluid. De dichte groei van de plant zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en verminderd. Het effect is echter beperkt en hangt af van de omvang en dichtheid van de beplanting.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken om de plant gezond te houden. Snoei niet te diep in het hout, anders kan de plant minder goed herstellen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een grondmengsel speciaal voor heide- of zuurminnende planten is aanbevolen.

  De bodem dient goed doorlatend te zijn en humusrijk. De voorkeur gaat uit naar een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 4,5 en 6,5. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant kan goed tegen droge en koude omstandigheden.

  Voor de winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met een laagje mulch of bladeren. Ook kan het helpen om de plant te beschermen met een fleecehoes bij strenge vorst. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Erica carnea 'Pink Spangles' hebben alleen in het voorjaar bemesting nodig, met een speciale meststof voor heideplanten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant bij voorkeur na de bloei, om de plant te helpen met het herstellen en voorbereiden op de winter.

  Het is belangrijk om Erica carnea 'Pink Spangles' te voorzien van een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch beschermt ook de wortels tegen vorst en extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers als mulch voor optimale groei van deze tuinplant.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is tussen de pH 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem zuur genoeg is voor een goede groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld turf of meststoffen.

  : Spuit de plant preventief met een biologisch bestrijdingsmiddel tegen bladluizen en spint. Controleer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte en verwijder deze indien nodig met de hand. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor andere planten en dieren in de tuin.

 • Omschrijving

  Erica carnea 'Pink Spangles' is een winterharde dwergheester met roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende spikkelige structuur, vandaar de naam 'Pink Spangles'. De plant bloeit van februari tot april en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van Erica carnea 'Pink Spangles' is groen en naaldachtig. Deze plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.