Erica carnea 'Winter Beauty'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea 'Winter Beauty' is een wintergroeiende heester die bekend staat om zijn vroege bloei in de late winter tot het vroege voorjaar. De plant heeft kleine, smalle groenblijvende bladeren en produceert massa's kleine, klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, wit of rood. 'Winter Beauty' groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 cm. Deze plant gedijt in goed doorlatende grond en kan goed tegen koude temperaturen en vorst. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en containers vanwege zijn mooie bloemen en winterhardheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan overleven in de wintermaanden en is geschikt voor in de tuin.

  Ja, Erica carnea 'Winter Beauty' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei.

  Voor deze plant heb je ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Geef de plant voldoende ruimte om uit te kunnen breiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei. In de schaduw kan de plant minder goed ontwikkelen en bloeien.

  De plant heeft matig water nodig en dient vochtig gehouden te worden, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant bij voorkeur één keer per week water, vooral op warme of droge dagen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en pas water te geven als dat nodig is.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt. De bloemen bieden voedsel en een schuilplaats voor verschillende soorten dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen om de biodiversiteit te verhogen.

  De plant bloeit van januari tot maart en de bloeiperiode kan tot ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed te bemesten.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant over het algemeen een geluidsdempend effect. Planten kunnen geluidsgolven absorberen en omzetten in warmte en zorgen zo voor een geluidsdempend effect in de omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste na de bloei, in het voorjaar, gebeuren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om de vorm te behouden. Snoei niet te diep, de plant loopt namelijk uit op oud hout.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond gelijkmatig vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens droge periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water.

  De beste potgrond voor deze plant is zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste groei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  De plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, maar kan baat hebben bij een mulchlaag van stro of bladeren rond de basis om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen in de winterperiode. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met vliesdoek of noppenfolie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft niet gesnoeid te worden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals "Erica carnea 'Winter Beauty'" kunnen in het voorjaar worden bemest met een speciale meststof voor heideplanten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof en arm aan fosfor om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant.

  Mulch de plant in het najaar met een laag van 5-7 cm organisch materiaal om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De bodem voor tuinplanten zoals Erica carnea 'Winter Beauty' gedijt het best in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen de 4,5 en 6,5. Zure grond is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van deze planten, omdat het de opname van voedingsstoffen bevordert. Meten van de zuurgraad kan gedaan worden met een pH-metingstoestel of testkit.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden om regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste delen te verwijderen. Daarnaast kan een natuurlijke bestrijdingsmethode zoals het besproeien met neemolie of het plaatsen van lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte. Ten slotte kan het handig zijn om de plant op een zonnige en goed geventileerde plaats te zetten om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Erica carnea 'Winter Beauty' is een wintergroeiende heester die bekend staat om zijn vroege bloei in de late winter tot het vroege voorjaar. De plant heeft kleine, smalle groenblijvende bladeren en produceert massa's kleine, klokvormige bloemen in verschillende tinten roze, wit of rood. 'Winter Beauty' groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 cm. Deze plant gedijt in goed doorlatende grond en kan goed tegen koude temperaturen en vorst. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en containers vanwege zijn mooie bloemen en winterhardheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.