Erica cinerea 'C.D. Eason'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica cinerea 'C.D. Eason' is een cultivar van de bekende heideplant Erica cinerea. Deze plant heeft kleine naaldachtige bladeren die in de zomer groen zijn en in de winter verkleuren naar roodbruin. De plant produceert prachtige lichtroze bloemen die in trosjes aan de stelen verschijnen. 'C.D. Eason' groeit uit tot een compacte struik die ongeveer 30-50 centimeter hoog kan worden. Deze plant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is een mooie toevoeging aan zowel tuinen als plantenbakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica cinerea 'C.D. Eason' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20°C verdragen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude en vorst. Het is geschikt om in de tuin te planten en te laten overwinteren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten zodat ze niet over elkaar heen groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek, met minimaal 6 uur zonlicht per dag. In de schaduw kan de groei en bloei beperkt worden. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft voornamelijk behoefte aan regelmatig vochtige grond, maar moet niet constant nat staan. Gemiddeld heeft de plant één keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de watergeefbeurten door.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen produceren nectar en stuifmeel waar vlinders en bijen op af komen. Deze plant is daarom een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het is een bijdrage aan het ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken tot zelfs maanden aanhouden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven tijdens warme en droge periodes.

  Nee, de plant Erica cinerea 'C.D. Eason' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege zijn bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter niet zo groot als bij specifieke geluidswerende planten. Het plaatsen van meerdere exemplaren kan wel helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid.

 • De plant kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei met een scherpe snoeischaar om mooie struiken te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een lage zuurgraad. Het is nodig om regelmatig te bemesten en de plant niet te veel water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen gietbeurten door.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een goede afwatering. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond om de plant van voedingsstoffen te voorzien.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende en zure grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg in de winter voor bescherming door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of stro. Gebruik ook een beschermende doek of tuinvlies om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen koude wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei om de plant compact te houden. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor heideplanten.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen op arme grond. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met een lichte meststof speciaal voor heideplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Het is aan te raden om mulch aan te brengen rondom deze plant voor het behoud van vocht en ter bescherming tegen onkruid. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen met speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Het aanhouden van de juiste pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor een effectieve bestrijding van ongedierte bij tuinplanten, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte helpt bij het vroegtijdig aanpakken van eventuele problemen.

 • Omschrijving

  Erica cinerea 'C.D. Eason' is een cultivar van de bekende heideplant Erica cinerea. Deze plant heeft kleine naaldachtige bladeren die in de zomer groen zijn en in de winter verkleuren naar roodbruin. De plant produceert prachtige lichtroze bloemen die in trosjes aan de stelen verschijnen. 'C.D. Eason' groeit uit tot een compacte struik die ongeveer 30-50 centimeter hoog kan worden. Deze plant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en is een mooie toevoeging aan zowel tuinen als plantenbakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.