Erica cinerea 'C.G. Best'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica cinerea 'C.G. Best' is een compacte en bossige heester die behoort tot de heidefamilie. De plant heeft een opvallende paarse kleur en bloeit in de zomer met kleine roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in zure en goed doorlatende grond en kan goed tegen droge omstandigheden. Erica cinerea 'C.G. Best' is een prachtige toevoeging aan een heidetuin of border en vereist weinig onderhoud. De plant kan tot ongeveer 30-40 cm hoog worden en vormt een dicht tapijt van groen en paars in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica cinerea 'C.G. Best' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen waar het hele jaar door groen gewenst is.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen wat bescherming nodig tijdens koude periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, zorg ervoor dat er rondom genoeg lege grond is. Plant de struik niet te dichtbij andere planten om concurrentie voor water en voedingsstoffen te voorkomen. Een ruimte van ongeveer 30 centimeter tussen deze plant en andere planten is ideaal.

  Ja, Erica cinerea groeit goed in de schaduw, maar zal wel wat minder bloemen produceren in vergelijking met volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in vochtige, zure grond.

  De plant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het kan dus verschillende soorten vlinders en bijen aantrekken in de tuin.

  Ja, planten uit de heidefamilie zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit vanwege hun nectarrijke bloemen en beschutting voor kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om een divers ecosysteem te creëren. Zorg voor een gevarieerde beplanting om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is en de plant regelmatig water krijgt. Ook kan de plant goed tegen droge omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is aan te raden om geen planten uit de categorie Tuinplanten te consumeren.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect. Planten absorberen geluidsgolven en verminderen zo de hoeveelheid geluid die wordt weerkaatst. Het gebruik van tuinplanten kan dus helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Tuinplanten zoals Erica cinerea 'C.G. Best' kunnen na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de plant gezond te houden. Verwijder dode takken en knip indien nodig de plant lichtjes terug. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken die geschikt is voor tuinplanten. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond niet te nat of te droog is om de beste groeiomstandigheden te creëren. Extra voeding kan worden gegeven tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden.

  De plant houdt van goed doorlatende en zure bodems. Een licht zure pH-waarde wordt aanbevolen. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede structuur.

  Voor deze plant is een zonnige standplaats ideaal, met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en heidetuinen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen specifieke winterbescherming nodig. In strenge winterperiodes kan een mulchlaag van bladeren rond de plant helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Let op dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er mooi uit te laten zien.

  Tuinplanten zoals heideplanten hebben weinig behoefte aan bemesting. Een lichte bemesting in het voorjaar met een speciale heide-meststof kan voldoende zijn. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het kan bestaan uit compost, bladeren, stro of boomschors. Mulch beschermt de plant tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur.

  De plant gedijt het beste in zure grond, met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant alle nodige voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte in de tuin te bestrijden, zoals het regelmatig controleren van de plant op insecten en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is belangrijk om planten gezond te houden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verminderen. Bij ernstige plagen kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen voor effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  Erica cinerea 'C.G. Best' is een compacte en bossige heester die behoort tot de heidefamilie. De plant heeft een opvallende paarse kleur en bloeit in de zomer met kleine roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in zure en goed doorlatende grond en kan goed tegen droge omstandigheden. Erica cinerea 'C.G. Best' is een prachtige toevoeging aan een heidetuin of border en vereist weinig onderhoud. De plant kan tot ongeveer 30-40 cm hoog worden en vormt een dicht tapijt van groen en paars in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.