Erica cinerea 'Pallas'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica cinerea 'Pallas' is een compact groeiende struik met kleine groenblijvende bladeren. Het heeft prachtige roze en paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zure, vochtige grond. De 'Pallas' variant heeft een iets donkerdere bloemkleur dan de standaard Erica cinerea. Het is een populaire plant voor rotstuinen, borders en heidetuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de plant het hele jaar door kleur en structuur aan de tuin kan toevoegen. De groenblijvende eigenschap maakt de plant ook geschikt voor gebruik in rotstuinen, borders en als bodembedekker.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In strenge winters is het aan te raden om extra bescherming te bieden, zoals een winterhoes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Plaats de plant op een zonnige plek voor het beste resultaat.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, dus het wordt niet aanbevolen om hem in de schaduw te planten. Het liefst groeit deze plant in goed doorlatende grond en bloeit hij het beste op een zonnige plek. Over het algemeen zal de plant niet goed groeien en bloeien als hij te veel in de schaduw staat.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant 1 à 2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan met zijn bloemen. Planten die vlinder- en bijenlokkend zijn, dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit aangezien hij bijen en andere insecten aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt de plant schuilmogelijkheden voor kleine dieren en kan hij helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus tot en met oktober. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het is vooral bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, Erica cinerea 'Pallas' heeft naaldachtige bladeren die geluid kunnen dempen. Hierdoor kan deze plant helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • U kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip de plant lichtjes terug na de bloei. Zorg ervoor dat u niet te diep snoeit om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH en een laag gehalte aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig extra turf of zand toe om de drainage te verbeteren.

  De plant gedijt goed in zure en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Hij kan ook goed groeien in een rotsachtige tuin of op een heuvelachtig terrein. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien.

  Tuinplanten zoals de 'Erica cinerea 'Pallas'' kunnen baat hebben bij winterbescherming in koudere klimaten. Dit kan worden bereikt door de planten te bedekken met mulch, stro of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de planten goed worden beschermd tegen vorst om hun overlevingskansen te vergroten.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat de wortels nat blijven. Verwijder regelmatig dode takken en snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Geef in droge periodes extra water om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig tot geen bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei bevorderen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Ook beschermt het de wortels tegen temperatuurschommelingen en bevordert het de gezondheid van de plant. Het beste is om mulch in het voorjaar aan te brengen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Het toevoegen van turf of zure grondverbeteraar kan helpen de zuurgraad op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en ziektes en het verwijderen van aangetaste delen. Ook kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aanmoedigen, bijvoorbeeld door het planten van bloemen die nuttige insecten aantrekken. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere organismen.

 • Omschrijving

  De Erica cinerea 'Pallas' is een compact groeiende struik met kleine groenblijvende bladeren. Het heeft prachtige roze en paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zure, vochtige grond. De 'Pallas' variant heeft een iets donkerdere bloemkleur dan de standaard Erica cinerea. Het is een populaire plant voor rotstuinen, borders en heidetuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.