Erica cinerea 'Red Pentreath'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica cinerea 'Red Pentreath' is een heester met een compacte groeiwijze en smalle, roodachtige bladeren. Deze plant bloeit in de zomer met kleine, rode bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. 'Red Pentreath' gedijt goed op een zonnige plek en vraagt een goed doorlatende bodem. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn opvallende bloemkleur en zijn langdurige bloeiperiode. Het is een perfecte plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Erica cinerea 'Red Pentreath'' behoort tot de groenblijvende planten en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een ideale keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur willen behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen. De plant kan goed groeien in de tuin en is geschikt voor ons klimaat.

  Ja, Erica cinerea 'Red Pentreath' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Zorg voor voldoende zonlicht en goede afwatering voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Plant de bloem op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te drassig. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het trekt deze insecten aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Dit maakt het een nuttige toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij nectar en pollen levert aan insecten. Hierdoor stimuleert hij de bestuiving en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren. Daarnaast kan de plant dienen als schuil- en broedplaats voor vogels en andere kleine dieren.

  De plant bloeit van juli tot oktober en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  De plant Erica cinerea 'Red Pentreath' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, vele tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidstrillingen absorberen en beperken. Dit kan helpen om geluiden te dempen en een rustigere omgeving te creëren in uw tuin. Het is mogelijk dat deze plant ook geluidsdempend is.

 • Deze plant kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode takken en knip eventueel uitgebloeide bloemen weg. Snoei niet te diep, zodat de plant zich goed kan herstellen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan zure potgrond voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Voeg eventueel wat turf of perliet toe om de potgrond luchtiger te maken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat is. Voeg indien nodig turf of compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplaatst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld mulch rond de plant aan te brengen of een beschermende doek over de plant te leggen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Snoei na de bloei om de plant compact en gezond te houden. Geef de plant af en toe mest voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten in het voorjaar en zomer. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost zal helpen vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH-waarden van 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende zuur is om de planten in staat te stellen voedingsstoffen op te nemen. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en gezondheid van de planten belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je preventief werken door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte. Indien nodig kan je biologische of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee en volg de instructies op de verpakking. Een andere optie is om natuurlijke vijanden aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, die de schadelijke insecten kunnen bestrijden.

 • Omschrijving

  De Erica cinerea 'Red Pentreath' is een heester met een compacte groeiwijze en smalle, roodachtige bladeren. Deze plant bloeit in de zomer met kleine, rode bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. 'Red Pentreath' gedijt goed op een zonnige plek en vraagt een goed doorlatende bodem. Deze cultivar is geliefd vanwege zijn opvallende bloemkleur en zijn langdurige bloeiperiode. Het is een perfecte plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.